آشپزباشی – اعظم گلزارمنش :
روشتهیه
قالب لوف به ابعاد 10×20 را چرب کنید. آنگاه برگهای درشت اسفناج را یک لحظه در آبجوش قرار دهید تا نرم شوند. حالا کف و دیوارة قالب را با آن بپوشانید. سپس کره را در تابة مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید سویا، نمک، فلفل، سیر و پودر کاری را بیفزائید و پیوسته آن را هم بزنید تا سویا پخته شود. اینک پیازداغ، خامه و تخممرغ را با آن مخلوط کنید. سپس کره اضافی را در تابة دیگری بریزید و روی اجاق آب کنید. حالا سیر و اسفناج را بیفزائید و تفت دهید، برنج، خامه، تخممرغ و پودر جوز را نیز به آن بیفزائید و مخلوط کنید. اکنون هر دو مایه را به صورت لایه، لایه روی برگهای اسفناج بریزید و مابین هر لایه قدری پنیر بپاشید. اینک باقیماندة برگهای اسفناج را روی ترین بچینید و آن را با کاغذ آلومینیوم بپوشانید. سپس قالب را در سینی دیواره بلندی بگذارید و تا نیمه قالب آب بریزید و در فر گرم کرده با دمای 180 درجة سانتیگراد به مدت 60 دقیقه بپزید.
خواص اسفناج
اسفناج را باید یک سبزی همه فن حریف نامید. خواص اسفناج برای اعضای داخلی بدن و سلامت و زیبایی پوست و لاغری در کنار درمان بیماری های مختلف بخشی از دنیای خاصیت اسفناج است. اسفناج این سبزی پر خاصیت با برگ های تیره رنگ ویتامین ها و مواد معدنی بسیار غنی دارد و برای درمان انواع بیماری ها و سلامت پوست و اعضای دیگر بدن بسیار توصیه می شود.