آشپزباشی – اعظم گلزارمنش :
روشتهیه
2 عدد از پيازها را ريز خرد كنيد و در نيمي از كره، روي حرارت متوسط تفت دهيد تا طلائي رنگ شوند. آنگاه پياز را از تابه درآوريد و باقيماندهي آن را نيز ريز خرد كنيد و در باقيماندهي كره بريزيد. سپس سير و زنجفيل را نيز بيفزائيد و تفت دهيد تا پياز طلائي رنگ شود. حالا چيلي و تمامي ادويهها را به آن اضافه كنيد و تفت دهيد تا عطرشان بلند شود. اكنون گوشت را به اين مخلوط بيفزائيد و تفت دهيد و ماست را در شش نوبت به مواد درون تابه بيفزائيد و هر بار خوب هم بزنيد. آنگاه گوجهفرنگي خرد كرده را بيفزائيد، در قابلمه را بگذاريد و دوپيازه را به مدت تقريبي يكونيم ساعت بپزيد. اينك در قابلمه را برداريد و خوراك را 30 دقيقهي ديگر يا تا زمانيكه گوشت كاملاً نرم شود، بپزيد. حال پياز سرخكردهي كنار گذاشته را همراه با مخلوط سبزي معطر و ادويهي گرام ماسالا، به دوپيازه بيفزائيد و آن را بلافاصله از روي حرارت برداريد و براي پذيرائي در ظرف مناسبي بكشيد.
خواص پیاز
پیاز از نظر ارزش غذایی به دلیل دارا بودن قندها، ویتامین ها به ویژه و ویتامین ث، مواد معدنی بخصوص کلسیم، فسفر و پتاسیم دارای اهمیت است. پیاز یکی از قدیمی ترین سبزیها در دنیا و ایران است که خاستگاه آن در ایران و افغانستان ذکر کرده اند ؛ در ادامه این بخش از سلامت نمناک با فواید و خواص دارویی پیاز و عوارض آن کامل آشنا خواهید شد.