طرز تهیه
برای درست کردن این کشک سیب زمینی خوشمزه اول سیب زمینیها را پوست و چهار قاچ کنید و بعد سیب زمینیها را همراه با نصف لیوان آب و کمی نمک، فلفل و زردچوبه داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا کاملا بپزد و له شود. در این فاصله پیاز را پوست و به صورت خلالی خرد کنید. پیاز را همراه با روغن داخل یک ماهی تابه بریزید تا سرخ شود، سپس حبههای سیر را رنده کنید و به پیاز سرخ شده اضافه کنید و کمی زردچوبه بریزید. اجازه بدهید سیر ۱ دقیقه تفت بخورد، سپس گردوی خرد شده را همراه با کشک به ترکیب سیر و پیاز اضافه کنید.
اگر کشک خیلی سفت است، با چند قاشق آب جوش آن را رقیق کنید. درب ماهی تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا کشک با پیاز بیست دقیقه بجوشد. در مرحله آخر سیب زمینیهای پخته را با گوشتکوب یا پورهکن له کنید و به ترکیب کشک و پیاز داغ اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سیب زمینی کاملا با مواد مخلوط شود. دوباره درب ماهی تابه را ببندید و بیست دقیقه دیگر زمان بدهید تا غذا بجوشد و جا بیفتد. وقتی کشک و سیب زمینی آماده شد، آن را داخل ظرف مخصوص سرو بکشید و روی آن را با نعناع داغ، کشک و پیاز داغ تزیین کنید، نوش جان.
نکات مهم
۱ ـ پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به غذا میدهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد؛ بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته شود. سپس روی سینی پهن کنید. وقتی دوباره این کار را انجام دادید، پیازهای جدیدی را که سرخ کردهاید، روی پیاز داغهای قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلیها میشود. علاوهبر این باعث میشود که پیاز داغ حالت خمیری پیدا کند.
۳ ـ کرمانیهای عزیز برای درست کردن این غذای خوشمزه از روغن یا کره محلی استفاده میکنند که در صورت تمایل میتوانید شما هم از آن استفاده کنید.