آشپزباشی - فاطمه درويش :
اولین مزیتی که می توانید از فندق دریافت کنید این است که به سلامت سیستم قلبی عروقی و حفظ آن کمک خواهد کرد، زیرا حاوی اسیدهای الیئین است که نوعی از چربی های اشباع نشده هستند. اسید اولئیک می تواند به کاهش کلسترول LDL یا کلسترول بد کمک کند، همچنین توانایی حفظ و حتی افزایش میزان کلسترول HDL یا کلسترول خوب در بدن را نیز
دارد. علاوه بر این، فندق حاوی مقدار بسار زیادی از منیزیم، یک نوع از مواد معدنی است که برای تنظیم میزان کلسیم در بدن شما بسیار مفید است و در نتیجه، از داشتن کلسیم بیش از حد در بدن جلوگیری می کند. کلسیم در واقع برای بدن شما بسیار لازم و ضروری است، اما مقدار بیش از حد آ در بدن، باعث ضربان نامنظم قلب خواهد شد.وجود مقدار کافی کلسیم در بدن، قلب را آرام تر
میکند.
روش تهیه
مرغ، پياز، نمك و زردچوبه را در قابلمهي مناسبي بريزيد و با مقدار كافي آب، بپزيد. آنگاه مرغ را از قابلمه درآوريد و آبش را صاف كنيد. سپس فندق را در آب مرغ بريزيد و به مدت تقريبي يك ساعت، روي حرارت ملايم اجاق بپزيد. حالا رب انار، رب گوجهفرنگي و آرد را با هم مخلوط كنيد و آن را همراه با مرغ پخته، به خورش بيفزائيد. اكنون پوست بادمجانها را بگيريد و در روغن سرخ كنيد و درون خورش بريزيد. گلپر را بيفزائيد و 15 دقيقهي ديگر خورش را روي اجاق نگه داريد تا بپزد و جا بيفتد. اينك فندق قاتق را براي پذيرائي، در ظرف مناسبي بكشيد و با برنج ميل كنيد.