Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 12:24

هليم گندم

هليم گندم

shooroshirin

0 0

متوسط

6 نفر

مواد مورد نیاز

مواد لازم براي 6 نفر

بلغور گندم............. 1 پيمانه

گوشت گردن .............1 كيلوگرم

نمك ..............به ميزان لازم

پياز.............. 1 عدد متوسط

گلاب...........80 ميلي‌ليتر (يك‌سوم پيمانه)

روغن حيواني............ 2 قاشق سوپخوري

دارچين ...............به ميزان لازم

خلال بادام............... به ميزان لازم

آشپزباشی – اعظم گلزار منش :

حلیم یک غذای پرکالری محسوب می‌شود. ۱۰۰ گرم حلیم۱۹۰ کالری انرژی دارد و حاوی ۶ گرم پروتئین، ۱۰ گرم چربی، ۲۰ گرم کربوهیدرات، ۱ میلی‌گرم آهن و ۹ میلی‌گرم کلسیم است.

حلیم به دلیل داشتن گندم، علاوه بر خاصیت سیرکنندگی بالا منبع بسیار خوب روی، منیزیم، آهن و نیاسین است. البته اگر در تهیه این غذا از گندم سبوس‌دار که فیبر زیادی دارد استفاده شود، در بهبود برخی از بیماری‌های دستگاه گوارش، سرطان روده و سینه نیز موثر خواهد بود.

فیبر موجود در گندم سبوس‌دار با کاهش کلسترول خون، کاهش فشارخون، کنترل قندخون و کاهش احتمال لخته شدن خون باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بیماری‌های قلبی می‌شود. همچنین برای پیشگیری از یبوست و سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفیداست. همچنین گندم سبوس‌دار دارای خاصیت ضدانگلی است و از بروز حساسیت‌ها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده تحریک‌پذیر، التهاب مفاصل و بیماری‌های عصبی جلوگیری می‌کند.

 

روش‌تهیه

ابتدا بلغور را بخيسانيد. آن‌گاه بلغور، گوشت، نمك و پياز را در قابلمه‌ي مناسبي بريزيد و روي اجاق با حرارت ملايم بپزيد. دقت كنيد مواد درون قابلمه را هم نزنيد زيرا لعاب گندم جدا مي‌شود و ته مي‌گيرد. حالا پياز را از داخل هليم درآوريد و باقيمانده‌ي مواد را با گوشتكوب دستي بكوبيد. اينك هليم را روي حرارت گرم كنيد و براي پذيرائي در ظرف مناسبي بكشيد. اكنون روي هليم روغن داغ‌كرده بريزيد و با دارچين و خلال بادام بيارائيد.

 

یادآوری : هليم را با گوشتكوب برقي يا غذاساز نكوبيد! زيرا تار و پود گوشت از هم جدا مي‌شود و هليم كشدار نمي‌شود.

برچسب ها: حلیمهلیمحلیم گندمطرز تهیه حلیم گندمحلیم با گوشت گوسفندحلیم با گوشت گردن تعداد بازديد: 734 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟