آشپزباشی- ایران کوهستانی
حبوبات را در ظرفهای جداگانه، بخیسانید. آنگاه یك پیمانه از نخود را با یك عدد پیاز، درون كاسهی دستگاه غذاساز بریزید، دستگاه را روشن كنید و صبر كنید تا مخلوطی یكدست حاصل شود.
سپس گوشت و باقیماندهی پیاز را در قابلمه بریزید و روی اجاق، تفت دهید. حبوبات، نمك، فلفل و زردچوبه را بیفزائید و بپزید.
حالا نخود كوبیده را همراه با دنبه در قابلمهی دیگری بریزید و روی اجاق، بپزید تا به روغن بیفتد و بعد ربگوجهفرنگی و سبزیها را بیفزائید.
اینك همهی مواد پخته را، با هم مخلوط كنید، سیبزمینی، برگهی زردآلو، به و گردو را، بیفزائید و صبر كنید تا آبگوشت كاملاً جا بیفتد. اكنون آبگوشت را در ظرفهای مناسب بكشید.
یادآوری1: در كرمان، به برگهی زردآلو، تُرشاله میگویند.
یادآوری2: چنانچه ترخون تازه در دسترستان نبود، از نوع خشك آن استفاده كنید.