ماهنامه آشپزباشی – ایران کوهستانی
طرز تهیه خورش قیمه بادمجان:
نیمی از روغن را در تابه نچسبی بریزید و روی اجاق داغ كنید. آنگاه پیاز را بیفزائید و تفت دهید تا طلائی رنگ شود. گوشت را بشوئید، مكعبی – بهابعاد حدود 4×4 سانتیمتر - خرد كنید و به پیاز بیفزائید و تفت دهید.
سپس 6-8 پیمانه آب رویش بریزید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد. لپه را بشوئید و یك ساعت بخیسانید. آبكش كنید و بعد در قابلمه كوچكی بریزید. دو قاشق سوپخوری از باقیمانده روغن و زردچوبه را به آن بیفزائید و روی حرارت ملایم تفت دهید.
حالا رب گوجهفرنگی را اضافه كنید و با افزودن یك پیمانه آب، لپه را بپزید. همینكه گوشت پخت، لپه، نمك و فلفل را به آن بیفزائید و بگذارید خورش روی حرارت ملایم جا بیفتد.
در این میان پوست بادمجانها را بگیرید و از وسط نصف كنید. آنگاه رویشان دوقاشق چایخوری نمك بپاشید و روی هوله كاغذی آشپزخانه بچینید تا بادمجان به اصطلاح آب بیندازد.
پس از یك ساعت بادمجان را بشوئید و خشك كنید و در باقیمانده روغن سرخ نمائید. اكنون بادمجان را همراه با گوجهفرنگیهای حلقهای خردكرده و دارچین به خورش بیفزائید و دهدقیقه دیگر، خورش را روی حرارت ملایم بپزید.
اینك خورش را در ظرف مناسب و زیبائی بكشید و با برنج میل كنید.
یادآوری1: میتوانید حلقههای گوجهفرنگی را نیز ابتدا در كمی روغن تفت دهید و به خورش بیفزائید.
یادآوری2: میتوانید در پایان 1-2 قاشق سوپخوری زعفران حلكرده غلیظ به خورش اضافه نمائید.