آشپزباشی- ایران کوهستانی
آرد را در ظرف مناسبی بریزید و در وسط آن حفرهای ایجاد کنید. آنگاه مایهخمیر را همراه با شکر و یک چهارم پیمانه از آب در کاسه کوچکی بریزید، رویش را بپوشانید و ده دقیقه کنار بگذارید تا حبابهائی روی آن ایجاد شود.
سپس زرده تخممرغها، مایهخمیر، باقیمانده آب و نمک را درون آرد بریزید و خمیر بهدست آمده را ورز دهید تا صاف و یکدست شود. حالا روی خمیر را بپوشانید و 20 دقیقه، در جای گرم استراحت دهید تا حجمش دوبرابر شود.
اینک اسفناج را بخارپز کنید و آبش را کاملا بگیرید. سپس آن را ریز خرد کنید و همراه با ژامبون در تابه بریزید و در روغن تفت دهید. حال پنیر را بیفزائید و تابه را از روی اجاق بردارید.
اکنون خمیر را به شش قسمت مساوی تقسیم کنید و هر تکه را به ضخامت نیم سانتیمتر و قطر ده سانتیمتر باز کنید.آنگاه روی خمیر چهار برش ایجاد کنید و یک قاشق سوپخوری از مایه میانی وسط آن بگذارید.
آنگاه گوشههای برش خورده خمیر را جمع کنید و به شکل گل رز ببندید. روی خمیرها مخلوط خامه، زعفران و زرده تخممرغ بمالید و کنجد بپاشید.
سپس پیراشکی را در سینی چربکرده بچینید و به مدت تقریبی 25 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا پیراشکی بپزد و طلائی رنگ شود.
اکنون پیراشکی را برای پذیرائی در دیس مناسبی بچینید.