آشپزباشی- ژینوس نوروزی
ابتدا كدوها را بشوئید و سر آن را جدا سازید. آنگاه با دقت داخلشان را خالی كنید به گونهای كه سوراخ نشوند. حالا كدوها را با مواد میانی پر كنید و 1 سانتیمتر از دهانه كدوها را خالی بگذارید.
اینك ظرف مناسبی بردارید و كدوهای پر كرده را به آرامی و با دقت در آن بچینید. اكنون در ظرف دیگری، روغن زیتون و پوره گوجهفرنگی را بریزید و روی حرارت قرار دهید.
سپس یك پیمانه آب و قدری نمك به آن بیفزائید و این سس را روی كدوها بریزید. ظرف را روی اجاق بگذارید. در آن را ببندید و به مدت تقریبی 15 دقیقه، بپزید.
روش تهیه مواد میانی: ابتدا برنج را از شب قبل بخیسانید، در آبجوش بریزید و همینكه قدری نرم شد، آبكش كنید. آنگاه در كاسه مناسبی گوشت، رب گوجهفرنگی، پیاز، جعفری، نعنا، گشنیز، ادویه مخلوط، فلفل سیاه، نمك، كره نرم و برنج را با هم مخلوط كنید.
یادآوری 1: در لبنان این غذا با ماست میل میشود.
یادآوری 2: منظور از ادویه مخلوط؛ پودر زنجفیل، جوز هندی، دارچین، پودر گل سرخ، پودر زیره و زردچوبه است.