تحریریه ماهنامه آشپزباشی- سرور چاووشی
برنج را بشوئید و همراه با آب و نمك در قابلمهی مناسبی بریزید. آنگاه نیمی از روغن و ادویهها را به آن بیفزائید و روی اجاق قرار دهید.
حال باقیماندهی روغن را در تابه بریزید، روی اجاق بگذارید و سیبزمینیها را در آن سرخ كنید. سپس بادمجان و فلفل دلمهای را به سیبزمینی بیفزائید و قدری تفت دهید.
همینكه آب برنج كشیده شد، مخلوط سیبزمینی، بادمجان و فلفل دلمهای را درون برنج بریزید و مخلوط كنید. اكنون بگذارید برنج به مدت تقریبی 45 دقیقه دم بكشد.
اینك پلوی سیبزمینی و بادمجان را برای پذیرائی در دیس مناسبی بكشید و با بادام هندی بیارائید.
یادآوری: میتوانید ادویهها را بنا به سلیقهی خود كم یا زیاد كنید.
نکات خواندنی
ماده اصلی موجود در سیبزمینی نشاسته است كه معمولا 5- 25 درصد آن را تشكیل میدهد.
از اینرو مادهی غذائی مفیدی برای تأمین انرژی است و نسبت به غلات كمتر تحت تأثیر آفات قرار میگیرد و پرورش آن آسانتر است.
ساقه و برگهای سیبزمینی حاوی سمی به نام سولانین است، بنابراین نباید آن را مصرف كرد.
ولی جوشاندهی رقیقشدهی همین برگها را به عنوان مادهی خوابآور و آرامش دهندهی اعصاب استفاده میكنند.