تحریریه ماهنامه آشپزباشی –ایران كوهستانی
پوست گوجهفرنگیها را بگیرید، دانههایش را درآورید و گوجهفرنگیها را خرد كنید و در صافی بریزید تا آبش گرفته شود. آنگاه گوجهفرنگیها، پیازچه و سبزی معطر را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط كنید.
سپس آرد، بیكینگپودر، نمك و فلفل را در كاسه كوچكی بریزید و هم بزنید. اكنون نیمی از مخلوط آرد را به مخلوط گوجهفرنگی افزوده و هم بزنید تا كاملا مخلوط شود. حالا باقیمانده مخلوط آرد را كمكم به آن بیفزائید و مخلوط كنید تا خمیر شود.
اكنون روی مایه را بپوشانید و 10 دقیقه، كنار بگذارید. سپس آرد (اضافی) را در بشقاب تختی بریزید و هر بار به اندازه یك قاشق سوپخوری از خمیر فراهم كرده بردارید و در آرد بغلتانید. اینك دستتان را درون آرد بزنید و كتلت را به شكل دایره درآورید.
حالا روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت متوسط اجاق داغ كنید. آنگاه كتلت گوجهفرنگی را در روغن سرخ كنید و روی هولهیكاغذی آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافیش گرفته شود.
اكنون كتلت گوجهفرنگی را برای پذیرائی در ظرف مناسبی بچینید و در صورت دلخواه با سس ماست میل كنید.
یادآوری: برای تهیه سس ماست، پوست یك عدد خیار را بكنید و از درازا نصف كنید. آنگاه دانههایش را درآورید و خیار را خرد كنید و 30 دقیقه در صافی بریزید تا آب اضافیش گرفته شود. اكنون خیار را همراه با یك حبه سیر در كاسه دستگاه غذاساز بریزید و پوره كنید.
حالا خیار را در ظرف مناسبی بریزید و یك پیمانه (250 میلیلیتر) ماست چكیده، نمك و فلفل به آن بیفزائید و مخلوط كنید. اكنون 1 قاشق چایخوری روغن زیتون روی ماست و خیار بریزید و با ریحان بیارائید.