تحریریه ماهنامه آشپزباشی- ژینوس نوروزی
روی بادمجانها نمك بپاشید و 30 دقیقه كنار بگذارید. آنگاه بادمجانها را با آب سرد بشوئید و با هولهی كاغذی آشپزخانه، خشك كنید. حالا روغن را در تابهی مناسبی بریزید و روی اجاق قرار دهید. سیبزمینی و بادمجان را جداگانه در روغن تفت دهید تا نرم شوند. سپس آنها را روی هولهی كاغذی آشپزخانه بگذارید و روغن اضافیش را بگیرید.
اكنون ظرف نسوزی را به گنجایش 2 لیتر (8 پیمانه) چرب كنید و نیمی از خرده نان را در آن بریزید و نیمی از بادمجانها را رویش بچینید. آنگاه نیمی از مایهی میانی، یكسوم از پنیر پارمسان و یك لایه سیبزمینی روی بادمجانها بریزید و دوباره باقیمانده مایهی میانی، یك سوم دیگر از پنیر و در آخر، یك لایه بادمجان روی مواد بچینید.
اینك سس پنیر فراهم كرده را گرم گرم روی بادمجان بریزید و باقیماندهی پنیر پارمسان و خردهنان را رویش بپاشید. سپس موساكا را در فر گرم كرده با دمای 180درجهی سانتیگراد بگذارید و به مدت تقریبی یك ساعت، بپزید.
روش تهیهی مایهی میانی: روغن را در تابهی مناسبی بریزید و روی حرارت گرم كنید. پیاز و سیر را در آن تفت دهید تا نرم شوند. آنگاه گوشت را بیفزائید و تفت دهید تا طلائیرنگ شود. سپس جعفری، گوجهفرنگی، رب گوجهفرنگی، آب گوشت، ارگانو و دارچین را به آن بیفزائید و 20 دقیقه بجوشانید تا مایهی غلیظی حاصل شود.
روش تهیهی سس پنیر: كره را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت آب كنید. آرد را بیفزائید و یك دقیقه، هم بزنید. آنگاه شیر را كمكم بیفزائید و مخلوط كنید. سپس خامه و جوز هندی را اضافه كنید و بگذارید سس غلیظ شود. حالا سس را از روی حرارت بردارید و پس از 5 دقیقه، پنیر و تخممرغ را به آن بیفزائید و مخلوط كنید.