آشپزباشی - افسانه ظروفي :
روشتهیه
آرد را در كاسة دستگاه غذاساز بريزيد و كره را به آن بيفزائيد. آنگاه دستگاه را روشن كنيد تا مواد به شكل خرده نان درآيد. سپس شكر، تخممرغ، زردة تخممرغ، وانيلين و نمك را به آن بيفزائيد و مخلوط كنيد تا خمير مناسبي حاصل شود.
حالا خمير را در كيسة نايلوني بگذاريد و يك ساعت در يخچال نگه داريد. پس از آن خمير را روي سطح آرد پاشيده، به ضخامت تقريبي 3 ميليمتر باز كنيد و در دو قالب تارت به قطر 20 سانتيمتر، قرار دهيد. اكنون ماية مياني را درون خمير بريزيد و رويش را صاف كنيد. قالبها را در سيني شيرينيپزي بگذاريد و تارت را به مدت تقريبي 20 دقيقه، در فرم گرم كرده با دماي 180 درجة سانتيگراد بپزيد. همينكه تارت خنك شد، در صورت دلخواه رويش را با آجيل بيارائيد.
روش تهية مواد مياني
شكر و آجيل را در كاسة دستگاه غذاساز بريزيد و مخلوط كنيد. آنگاه آرد، تخممرغها و وانيلين را بيفزائيد و مخلوط كنيد تا ماية يكدستي حاصل شود.
خواص گردو
گردو از لحاظ دارا بودن چربیهای چنداشباعنشده از بیشتر مغزها غنیتر است. فراوانترین چربی موجود در گردو اسید چرب امگا-۶ است که اسید لینولئیک نامیده میشود.