آشپزباشی- افسانه اسفندیاری
فر را با دمای 160 درجهی سانتیگراد گرم كنید و قالب پای به قطر 23 سانتیمتر را چرب و آردپاشی نمائید. آنگاه در ظرف مناسبی مواد خشك را الك كنید و كنار بگذارید.
در ظرف دیگری كره، هر دو شكر و وانیلین را با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود. سپس شكلات چیپسی و گردو را بیفزائید. حالا تخممرغها و مواد خشك را به طور یك در میان به مخلوط كره اضافه كنید.
اینك مایه را در قالب بریزید و به كمك پالت رویش را صاف كنید و به مدت تقریبی 45-50 دقیقه در فر، بپزید. پای را روی پنجرهی سیمی خنك كنید و برای پذیرائی، 3 اسكوپ بستنی، گردو و شكلات چیپسی روی آن بریزید و میل كنید.
نكات مهم
شما میتوانید بستنی را در منزل تهیه كنید به این ترتیب كه 1 لیتر - 4 پیمانه- شیر، 1 قاشق چایخوری پوست لیموی رنده كرده و 37 گرم شكر را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شكر حل شود.
آنگاه آن را بجوشانید و بعد صاف كنید. حالا 5 عدد تخممرغ درشت و 37 گرم دیگر شكر را با یكچهارم قاشق چایخوری وانیلین با همزن برقی بزنید تا غلیظ و سبك شود.
سپس به تدریج مخلوط شیر را به مایهی تخممرغی بیفزائید و مایهی فراهم كرده را روی حرارت قرار دهید و پیوسته هم بزنید تا قدری غلیظ شود.
اكنون صبر كنید مایه خنك شود و بعد آن را در یخچال بگذارید تا كاملاً سرد شود.
حالا مایهی بستنی را در سطل دستگاه بستنیساز بریزید و بعد از 20دقیقه، 90 گرم خامهی فرم گرفته را به آن بیفزائید و 20 دقیقهی دیگر دستگاه را روشن كنید تا بستنی سفت شود.
اینك بستنی را در ظرفی بریزید، رویش را بپوشانید و حداقل 5 ساعت در فریزر قرار دهید. چنانچه دستگاه بستنیساز ندارید، بستنی را در فریزر بگذارید و هر ساعت یكبار آن را بیرون بیاورید و با همزن برقی بزنید.