آشپزباشی - محیا ربیعی
آرد، نمک و شكر در کاسه دستگاه غذاساز بریزید، کره را بیفزائید و دستگاه را روشن کنید تا مواد به شکل خرده نان درآید. آنگاه آب سرد را بیفزائید و مخلوط کنید تا خمیر نرم و یکدستی حاصل شود.
سپس خمیر را در کیسه نایلونی بگذارید و در حدود 2 ساعت در یخچال نگه دارید. حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده باز کنید و در قالب 25 سانتیمتری که بهتر است کف و دیوارهاش جدا باشد، پهن کنید.
به گونهای که خمیر کف و دیواره قالب را بپوشاند. اکنون روی خمیر چنگال بزنید و آن را 30 دقیقة دیگر در یخچال نگه دارید.
اینک فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و روی خمیر را با کاغذ روغنی و حبوبات بپوشانید تا هنگام پختن، خمیر پف نکند!
آنگاه خمیر تارت را 30 دقیقه در فر بپزید و بعد کاغذ و حبوبات را بردارید و 5-10 دقیقه دیگر، تارت را بپزید.
همینکه تارت خنک شد، داخلش را با مایه میانی پر کنید و با انجیر بیارائید سپس دمای فر را به 170 درجه سانتیگراد کاهش دهید و 45 دقیقه دیگر، تارت را در فر بپزید.
همینکه تارت انجیر خنک شد در صورت دلخواه رویش پودر شکر بپاشید.
روش تهیه مایه میانی: فندق را آسیاب کنید و بعد شکر، نمک و پوست لیمو را به آن بیفزائید و مخلوط کنید. آنگاه کره، تخممرغها و وانیل شکری را افزوده و مخلوط سازید تا مایه صاف و یکدستی حاصل شود.