آشپزباشی - آرزو گنجی
آرد، پودر شکر و وانیلین را در کاسه دستگاه غذاساز بریزید، کره را بیفزائید و دستگاه را روشن کنید تا مواد به شکل خردهنان درآید.
آنگاه زرده تخممرغ و آب یخ را افزوده و مخلوط کنید تا خمیر مناسبی حاصل شود. حالا خمیر فراهم کرده را در کیسه نایلونی بگذارید و یک ساعت در یخچال نگه دارید تا آماده مصرف شود.
اکنون خمیر را روی سطح آرد پاشیده به ضخامت 3 میلیمتر باز کنید و در قالب مخصوص پای به قطر 23 سانتیمتر قرار دهید به گونهای که خمیر کف و دیواره قالب را بپوشاند.
سپس مایه میانی را روی خمیر بریزید و گیلاسها را روی آن بچینید. سپس پای گیلاس را به مدت تقریبی40-45 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید اینک پای گیلاس را با خلال پسته بیارائید.
روش تهیه مایه میانی: کره و پودر شکر را با همزن برقی بزنید تا صاف و یکدست شود. آنگاه تخممرغ را بیفزائید و با همزن برقی بزنید. سپس آب آلبالو، پودر بادام و آرد را افزوده و مخلوط کنید.