آشپزباشی - افسانه ظروفی
بادام را در کاسه دستگاه غذاساز بریزید و دستگاه را روشن کنید تا کاملا خرد شود.
آنگاه آرد، شکر و کره را بیفزائید تا مواد به شکل خرده نان درآید.
سپس زرده تخممرغها و آب را بیفزائید تا خمیر مناسبی حاصل شود.
خمیر فراهم کرده را در سلفون بپیچید و نیم ساعت در یخچال نگه دارید.
حالا خمیر را به 6 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را به ضخامت تقریبی 4 میلیمتر باز کنید و در قالب تارتلت به قطر 9 سانتیمتر قرار دهید.
اطراف خمیر را مرتب کنید و قالبها را در سینی شیرینیپزی بچینید.
اکنون کف خمیرها چنگال بزنید و نیم ساعت در یخچال بگذارید.
آنگاه روی خمیرها را با کاغذ روغنی و سرامیکهای مخصوص بپوشانید و تارتلتها را به مدت تقریبی 15 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
سپس کاغذ و سرامیکها را بردارید و 15 دقیقه دیگر تارتلتها را بپزید.
همینکه تارتلتها خنک شدند، داخلشان را با کرم میانی پر کنید و رویشان را با میوه، پسته، گلبرگ رز، ترکیش دی لایت و پشمک بیارائید.
اینک تارتلتها را برای پذیرائی در ظرف زیبا و مناسبی قرار دهید.
روش تهیه کرم میانی
پنیر ماسکارپونه و پودر شکر را با هم مخلوط کنید و اندکی با همزن دستی هم بزنید. آنگاه اسانس و ترکیش دی لایت را به آن افزوده و مخلوط سازید. سپس خامه را به کرم بیفزائید و مخلوط کنید.
ترکیش دی لایت (Turkish delight) را میتوانید در منزل تهیه کنید و یا از قنادیها خریداری نمائید. برای دریافت دستورالعمل آن به سایت شور و شیرین مراجعه نمائید.