آشپزباشی- افسانه ظروفی
برای فراهم كردن خمیر؛ بادام، پودر شكر، آرد و نمك را در كاسهی دستگاه غذاساز بریزید و دستگاه را روشن كنید تا مواد با هم مخلوط شوند.
آنگاه كره را خرد كنید و به مخلوط آرد بیفزائید و دستگاه را روشن كنید تا مواد به شكل خرده نان درآید. سپس زردهی تخممرغ و آب را بیفزائید تا خمیر مناسبی حاصل شود.
حال خمیر را در كیسهی نایلونی بگذارید و نیمساعت در یخچال نگه دارید. اكنون خمیر را روی سطح آرد پاشیده و یا بین دو لایه كاغذ روغنی، با وردنه باز كنید و در قالب چربكردهی تارت به قطر 23 سانتیمتر، پهن نمائید.
قالب را در یخچال بگذارید و نیم ساعت دیگر صبر كنید تا خمیر كاملاً سرد شود. اینك روی خمیر را با كاغذ روغنی بپوشانید و با قدری حبوبات سنگین كنید و 10 دقیقه، در فر گرم كرده با دمای 200 درجهی سانتیگراد، بپزید.
سپس كاغذ و حبوبات را بردارید و 10 دقیقهی دیگر نان تارت را بپزید تا طلائی رنگ شود. اینك صبر كنید تا نان تارت خنك شود و بعد كرم خنكشده را در آن بریزید و رویش را صاف كنید.
آنگاه مواد رویه را روی كرم بریزید و تارت را دستكم 6 ساعت در یخچال بگذارید تا آمادهی مصرف شود.
روش تهیهی كرم
شیر و خامه را در ظرف مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید تا گرم شود. آنگاه زردههای تخممرغ، شكر و وانیلین را با همزن برقی بزنید تا كمرنگ و غلیظ شود و بعد آرد ذرت را به آن بیفزائید.
حالا مخلوط شیر و خامه را به زردههای تخممرغ اضافه كنید. ورقههای ژلاتین را در آب سرد بخیسانید و همینكه نرم شد، آن را به مایه بیفزائید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
حالا كرم را پیوسته هم بزنید تا غلیظ شود و كره را به آن بیفزائید. كرم را از روی حرارت بردارید و رویش را با نایلونی بپوشانید تا كرم رویه نبندد!
روش تهیهی مواد رویه
شكر و آرد ذرت را در ظرف مناسبی بریزید و آب شاهتوت را به آن بیفزائید و مخلوط كنید. آنگاه ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و مخلوط را پیوسته هم بزنید تا غلیظ شود.
سپس شاهتوت، وانیلین و كره را بیفزائید و بعد از یك دقیقه از روی حرارت بردارید. حالا صبر كنید خنك شود و بعد آن را مصرف كنید.
یادآوری: میتوانید برای تهیهی تارت شاهتوت از خمیر هزارلا – میلفوی – نیز بهره بگیرید.