روشتهیه
خرماها را با چنگال له کرده و سپس به همراه هل، دارچین، گردو و روغن مایع در ظرفی با یکدیگر کاملاً مخلوط کنید و کنار بگذارید. برای درستکردن مایه خاگینه تخممرغها را در ظرفی، با همزن دستی کاملاً مخلوط کرده و وانیل را به آن اضافه کنید، سپس ماست را بیفزایید. در ظرفی آرد، بیکینگپودر و نمک را با هم مخلوط کرده و به این مایه اضافه کنید وخوب هم بزنید تا گلولهای نداشته باشد. در خاگینه سنتی شهر زنجان گردوها را وسط خرما گذاشته و کمی با کره آن را تفت میدهند و سپس ادویهها را به خرما اضافه میکنند و بعد مایه خاگینه را در ماهیتابه ریخته و خرماهای سرخشده را روی آن میچینند و درِ ظرف را گذاشته و اجازه میدهند تا خاگینه خوب پخته شود و در آخر شهد شیره انگور را روی آن میریزند. در روش دیگر کف تابه نچسب مخلوط روغن و کره بریزید، سپس خاگینه را در تابه ریخته و دو طرف آن را بپزید و بعد مخلوط خرما را روی خاگینه به صورت یکنواخت بریزید و کمی درِ ظرف را گذاشته و اجازه دهید خاگینه نرم شود تا بتوانید آن را رول کنید. بعد از رولکردن خاگینه شیره آمادهشده را روی آن ریخته و با شعله ملایم اجازه دهید شیره کمی به خورد خاگینه برود. در پایان با خلالها آن را تزیین نمایید.
طرز تهیه شهد خاگینه:
شیره انگور را با آب مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا بجوشد، سپس زعفران را به آن اضافه کنید.
یادآوری
در صورت عدم تمایل به استفاده از شهد تهیهشده با شیره انگور میتوان از این شهد برای خاگینه استفاده کرد: یک پیمانه آب و شکر را در قابلمهای مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد و شکر در آب کاملاً حل شود، سپس زعفران را به آن اضافه کنید و پس از یکی دو جوش، آن را از روی حرارت بردارید.