آشپزباشی - افسانه ظروفي:
روشتهیه
كره را رنده كنيد و به شكل مكعب در آوريد و كنار بگذاريد. آنگاه آرد، نمك و آبليمو را در كاسهي مناسبي بريزيد و آب را كمكم بيفزائيد تا خمير مناسبي به دست آيد. حالا خمير را روي سطح آرد پاشيده خوب ورز دهيد تا صاف و يكدست شود. سپس آن را به شكل توپ در آوريد و با چاقوي تيز، رويش شكافي به شكل + ايجاد نمائيد.
روي خمير را بپوشانيد و ده دقيقه در يخچال نگه داريد. آنگاه خمير را روي سطح آرد پاشيده، به شكل + باز كنيد و كره را وسط خمير بگذاريد. اينك چهار طرف خمير را روي كره تا بزنيد و وردنه بكشيد تا خمير به اندازهي تقريبي20×50 سانتيمتر باز شود. سپس خمير را دور وردنه بپيچيد، برگردانيد و دوباره وردنه بكشيد. حال خمير را به سمتي كه تا زده بوديد، برگردانيد و چهارلا تا بزنيد. روي خمير را بپوشانيد و يك ربع در يخچال نگه داريد.
تا زدن و باز كردن خمير را 4- 5 بار تكرار كنيد و هر بار ده دقيقه در يخچال بگذاريد. اكنون خمير را به ضخامت 6 ميليمتر باز كنيد و نوارهائي به عرض 10 و طول 30 سانتيمتر از آن ببريد و در سيني شيرينيپزي بگذاريد. روي خميرها چنگال بزنيد و 15 دقيقه در فر گرم كرده با دماي 250 درجهي سانتيگراد بپزيد. سپس دماي فر را به 180 درجهي سانتيگراد كاهش دهيد و 15 دقيقهي ديگر خمير را بپزيد. همينكه نان ميل فوي خنك شد، هر يك را از ارتفاع دو قسمت كنيد و روي هر لايه قدري خامه بماليد و توتفرنگي بچينيد. حالا لايهي بعدي نان را رويش بگذاريد و اندكي فشار دهيد تا دو لايهي نان ميل فوي به هم بچسبد. اكنون روي شيريني قدري پودر شكر بپاشيد و با خامهي فرم گرفته و توتفرنگي بيارائيد.
شيريني را در يخچال بگذاريد و بعد از 6 ساعت يا يك شب آن را به اندازهي دلخواه ببريد و براي پذيرائي در ديس زيبائي قرار دهيد.