آشپزباشی - افسانه ظروفی
آرد نان، آرد نول، شکر و نمک را در کاسه همزن برقی بریزید. آنگاه مایه خمیر، آب ولرم و 1 قاشق چایخوری شکر را در کاسه کوچکی بر یزید، رویش را بپوشانید و در جای گرم نگه دارید تا مایه خمیر فعال شود.
سپس مایه خمیر ورآمده، تخممرغها و شیر را به مواد خشک درون کاسه، بیفزائید و همة مواد را با همزن مخصوص خمیر مخلوط کنید.
پس از 10 دقیقه، کره را کم کم به آن افزوده و به همزدن خمیر ادامه دهید تا خمیر نرم و مناسبی حاصل شود.
حالا خمیر فر اهم کرده را در سلفون قرار دهید و یک شب در یخچال نگه دارید. اکنون خمیر را روی سطح آرد پاشیده به ضخامت تقریبی نیم سانتیمتر باز کنید و با برشگر به قطر تقریبی 7 سانتیمتر قالب بزنید.
آنگاه خمیرهای قالبزده را روی سینی پوشیده از آرد قرار دهید. رویش را با هوله آشپزخانه بپوشانید و در حدود یک ساعت در دمای محیط نگه دارید تا حجمشان افزایش یابد.
سپس روغن را در ظرف مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید تا گرم شود و دمایش به 180 درجه سانتیگراد برسد.
حالا به آرامی دوناتها را یکی یکی در روغن سرخ کنید. مراقب باشید که هنگام برداشتن دونات، حجمش از بین نرود!
اینک دوناتهای سرخکرده را روی هوله کاغذی آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافیش گرفته شود و بعد آنها را در شکر بغلتانید. سپس دوناتها را با کرم پاتیسیر پر کنید و با پرک بادام بیارائید.
روش تهیه کرم پاتیسیر:
برای تهیه کرم پاتیسیر، 3 عدد زرده تخممرغ را همراه با 75 گرم شکر و وانیل با همزن برقی بزنید و 30 گرم آرد ذرت به آن بیفزائید. آنگاه یک پیمانه شیر جوشیده داغ را کمکم درون زردههای همزده تخممرغ بریزید و مایه حاصل را روی اجاق با حرارت ملایم، پیوسته هم بزنید تا کرم غلیظ شود.
سپس آن را از روی حرارت بردارید و 20 گرم کره درون آن بریزید. روی کرم را بپوشانید و بگذارید خنک شود.