آشپزباشی – افسانه ظروفی
خمیر را در سطح آردپاشیده، به اندازه 20×30سانتیمتر و ضخامت تقریبی نیم سانتیمتر باز كنید و از عرض به دو قسمت مساوی تقسیم نمائید.
آنگاه هر تكه را در سینی چربكرده بگذارید، چند جای خمیر را با چنگال سوراخ كنید و به مدت تقریبی 10 دقیقه، در فر (تاون) گرمشده با دمای 250 درجه سانتیگراد، قرار دهید.
سپس دمای فر را به 200 درجه سانتیگراد كاهش دهید و در حدود 15 دقیقه دیگر، خمیر را بپزید. حالا خمیر پخته را روی پنجره سیمی خنك كنید. بعد یكی از آنها را پشت سینی بگذارید.
اكنون كرم پاتیسیر را رویش بمالید و لایه بعدی نان را روی كرم قرار دهید و قدری بفشارید. اكنون خامه فرمگرفته را روی نان بمالید و خردههای جدا كرده از نان را روی خامه بپاشید.
آنگاه با قدری پودر شكر و پسته، روی شیرینی ناپلئونی را بیارائید. اینك آن را به مدت 6 ساعت و یا یك شب در یخچال نگهدارید و به اندازه دلخواه برش بزنید. حالا شیرینی ناپلئونی را، برای پذیرائی در دیس زیبائی بچینید.
روش تهیه كرم پاتیسیر: شیر را در ظرف مناسبی روی اجاق بگذارید تا بجوشد. آنگاه زردههای تخممرغ، شكر و وانیلین را با همزن برقی بزنید تا كمرنگ و غلیظ شود.
حالا آرد را به آن بیفزائید و مخلوط كنید و شیر را بهتدریج بیفزائید. سپس مایه را به ظرف شیر منتقل نمائید و روی اجاق بگذارید. مایه را پیوسته هم بزنید تا كرم غلیظی به دست آید. روی آن را بپوشانید تا رویهنبندد و بعد از خنك شدن، مصرف كنید.
یادآوری 1: برای تهیه خمیر هزارلا، به نشریه شماره 54 آشپزباشی، صفحه 61 بنگرید.
یادآوری 2: شیرینی ناپلئونی، یكی از پرطرفدارترین شیرینیهاست كه در اصل فرانسوی است و میلكردن آن همراه با یك فنجان قهوه یا چای، بسیار دلپذیر و گواراست.