آشپزباشی- اعظم گلزارمنش
زرده تخممرغها، روغن و آب را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط کنید. آنگاه آرد را کمکم بیفزائید و مخلوط نمائید تا خمیر لطیفی حاصل شود. حالا روی خمیر را با پارچه مرطوب بپوشانید و آن را 20 دقیقه کنار بگذارید.
سپس تابه مخصوص باقلوای قزوین را به قطر 25 و ارتفاع 3 سانتیمتر، چرب کنید و خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم نمائید. حالا یکی از خمیرها را روی سطح آردپاشیده، با وردنه مخصوص، بسیار نازک باز کنید و آن را در تابه پهن نمائید.
بهگونهایکه کف و دیواره تابه را بپوشاند. اکنون پودر بادام، پودر قند و هل را با هم مخلوط کنید و آن را به 3 قسمت مساوی تقسیم نمائید. آنگاه یک قسمت از مخلوط بادام را در تابه، روی خمیر بریزید و کاملا صاف کنید.
حالا زعفران را با 4 قاشق سوپخوری پودر قند و بادام مخلوط کنید و روی لایه اول بریزید و قدری بفشارید. سپس دوباره قسمتی از مخلوط قند و بادام را روی لایه زعفرانی بریزید و قدری بفشارید. حالا پسته را رویش بریزید و اندکی هل بپاشید.
آنگاه باقیمانده مخلوط قند و بادام را نیز روی پسته بریزید و صاف کنید. اینک به کمک گوشتکوب، روی باقلوا را بهطور یکسان بفشارید و روغن آبکرده را رویش بریزید. سپس خمیر باقیمانده را روی سطح آرد پاشیده، نازک باز کنید و آن را روی باقلوا پهن نمائید.
حالا اضافههای خمیر را بگیرید و باقلوا را به کمک چاقوی تیز و چرب برش دهید (لوزی یا مربع). اکنون باقلوا را به مدت تقریبی 20-30 دقیقه یا تا زمانیکه طلائی رنگ شود، در فر گرم کرده با دمای 175 درجه سانتیگراد بپزید.
حالا باقلوا را از فر درآورید و شربت ولرم را در 3 نوبت روی باقلوا بدهید و هربار روی باقلوا را بپوشانید تا شربت به خورد باقلوا برود و جذب شود.
روش تهیه شربت باقلوا: شکر، گلاب و آب را در ظرف مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید تا شکر حل شود و بجوشد ولی قوام نیاید!
یادآوری: شربت باقلوا را هر 8 ساعت یک بار رویش بدهید.