تحریریه ماهنامه آشپزباشی- افسانه ظروفی
آرد و نمك را در كاسه مناسبی الك كنید و در مركز آن حفرهای بسازید. آنگاه تخممرغها را در این حفره بریزید، آب و آبلیمو را بیفزائید و مخلوط كنید تا خمیر نرم و مناسبی به دست آید. چنانچه خمیر خشك بود، قدری آب به آن بیفزائید و اگر خمیر شل بود، اندكی آرد اضافه كنید.
سپس خمیر را به شكل توپ در آورید، رویش را بپوشانید و 2 ساعت كنار بگذارید. در این میان شربت را آماده كنید و بگذارید خنك شود.
حالا خمیر را به ده قسمت مساوی تقسیم كنید و هر كدام را به شكل توپ رول نمائید و با وردنه مخصوص باقلوا، روی سطح آرد پاشیده، خیلی نازك باز كنید. (باز كردن خمیر باقلوا نیازمند داشتن تجربه و مهارت است!)
اكنون یكی از خمیرها را در سینی چربكرده باقلوا به اندازه 30×40 سانتیمتر پهن كنید و رویش كره آبكرده بمالید. بعد خمیر دیگری را رویش بگذارید و دوباره كره بمالید. به همین ترتیب 5 عدد از خمیرها را روی هم در سینی بگذارید و مواد میانی را رویش بریزید.
آنگاه روی 5 عدد از باقیمانده خمیرها نیز، كره بمالید و روی مواد میانی بگذارید. روی آخرین خمیر نیز كره بمالید و باقلوا را به اندازههای دلخواه ببرید. سپس سینی را در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید و به مدت تقریبی 20- 25 دقیقه، باقلوا را بپزید.
همینكه روی باقلوا طلائی رنگ شد، آن را از فر در آورید و نیمی از شربت را رویش بدهید. اینك روی باقلوا را بپوشانید و یك شب در دمای محیط نگه دارید. روز بعد باقیمانده شربت را گرم كنید و روی باقلوا بدهید.
دوباره رویش را بپوشانید و بگذارید شربت جذب باقلوا شود. حالا روی باقلوا را با پسته آسیاب كرده بیارائید و برای پذیرائی در ظرف زیبا و در داری بچینید.
روش تهیه مواد میانی: همه مواد را با یكدیگر مخلوط كنید.
روش تهیه شربت: شكر و آب را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شكر آب شود. آنگاه چوب دارچین را درون شربت بریزید و شربت را 5 دقیقه، بجوشانید و از روی حرارت بردارید.
یادآوری 1: میتوانید برای تهیه این باقلوا از خمیر آماده (فیلو) نیز استفاده كنید.
یادآوری 2: نام خمیر باقلوا در زبان تركی (یوفكا) و در زبان انگلیسی (فیلو) میباشد.