آشپزباشی - مهديس رحيميان:
روشتهیه
10 قالب را به گنجایش یکدوم پیمانه با سلفون بپوشانید. آنگاه پودر ژلاتین را روی یکچهارم پیمانه از شیر بپاشید و به روش بن ماری حل کنید. سپس باقیماندة شیر، شکر، وانیل و کورن سیروپ را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت بگذارید تا شکر حل شود. حالا محلول ژلاتین را بیفزائید و مایه را کنار بگذارید تا کاملا خنک شود، اکنون آبلیمو و خامة فرم گرفته را افزوده و مخلوط سازید. اینک مایة حاصل را در قالبها بریزید و دسر را در یخچال بگذارید تا کاملا ببندد. آنگاه دسر را از قالبها جدا کنید و با سس گیلاس بیارائید و میل کنید.
روش تهیة سس گیلاس
همة مواد را بجز گیلاس، در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود و سس براقی به دست آید. حالا گیلاس را بیفزائید و سس را از روی حرارت بردارید.
خواص گیلاس
ویتامین ث که به عنوان آنتی اکسیدان قوی عمل می کند در مقادیر خوبی از گیلاس وجود دارد. آن ها حاوی چربی های، کلسترول یا سدیم نیستند و فیبر، ویتامین آ و مواد معدنی ضروری مثل آهن، کلسیم و پروتئین دارند همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از پتاسیم هستند. علاوه بر اینها چنانچه کامل توضیح داده ایم گیلاس ها نیز ترکیبات مفید دیگری مانند بورون، ملاتونین و آنتوسیانین دارند.