آشپزباشی- افسانه ظروفی
بیسكویت، كره، دارچین و جوز را با هم مخلوط كنید و در قالب كمربندی به قطر 23 سانتیمتر بریزید و خوب بفشارید. آنگاه قالب را در یخچال بگذارید و مواد میانی را فراهم كنید.
حالا مایهی میانی را روی بیسكویت در قالب بریزید و یك شب در یخچال نگه دارید تا كاملاً ببندد. سپس چیز كیك را از قالب درآورید و برای پذیرائی در ظرف زیبائی بگذارید.
روش تهیهی مواد میانی
كمپوت آناناس را در صافی بریزید و یك پیمانه از آب آن را نگه دارید. آنگاه ژلاتین را روی آب آناناس بپاشید و كنار بگذارید تا اسفنجی شود و بعد آن را به روش بنماری حل كنید.
حالا زردههای تخممرغ و شكر را در كاسهی مناسبی بریزید و خامه را كمكم به آن بیفزائید و روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید. مایهی فراهم كرده را پیوسته هم بزنید تا قدری غلیظ شود و پشت قاشق را بپوشاند.
سپس آن را از روی اجاق بردارید و ژلاتین حل كرده را بیفزائید و كنار بگذارید. اكنون پنیر را قدری با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود و پوست و آبلیمو را همراه با محلول ژلاتین به آن بیفزائید.
اینك مایهی فراهم كرده را در یخچال بگذارید تا قدری نیمبند شود. حال آناناس، آلبالو و خامهی فرم گرفته را به آن اضافه كنید.
سفیدههای تخممرغ را با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد و آن را نیز درون مایه بریزید و مخلوط كنید و در قالب روی بیسكویت بریزید.
قالب را یك شب در یخچال نگه دارید تا چیز كیك ببندد. سپس آن را از قالب در آورید و برای پذیرائی در ظرف زیبائی بگذارید.
یادآوری: در صورت دلخواه میتوانید 50 گرم ژلهی آناناس را در یكدوم پیمانه آب جوش حل كنید و بعد یك چهارم پیمانه آب سرد به آن بیفزائید و همینكه ژله قدری خنك شد، آن را روی دسر بریزید تا زیباتر به نظر برسد.
آنگاه دسر را یكشب در یخچال نگه دارید.