آشپزباشی - ليلا كردبچه :
خرما دارای خواص بسیار زیادی از جمله بازگشت انرژی و جوانی از دست رفته است که در قرآن و دیگر کتاب های مقدس نیز به خواص این میوه شفابخش اشاره ویژه شده است.این روزها مناطق جنوبی و شرقی استان درگیر برداشت محصول خرمای خود هستند و این محصول دارای خواص بسیار زیادی از جمله بازگشت انرژی و جوانی از دست رفته است.درخت خرما خواص بی شماری دارد و می توان گفت که از تمام قسمت های این درخت می توان استفاده کرد و یک ضرب المثل عربی می گوید که خواص درخت خرما به اندازه روزهای سال است.
روشتهیه
آرد، كره و شكر را همراه با زردههاي تخممرغ، داخل كاسهي دستگاه غذاساز بريزيد و مخلوط كنيد تا خمير به شكل گلولهي يكدستي درآيد. خمير را در فويل بپيچيد و به مدت
2 ساعت در يخچال قرار دهيد تا سرد شود. فر(تاون) را با دماي 200 درجهي سانتيگراد گرم كنيد. يك قالب تارت 20 سانتيمتري را آماده كنيد و خمير را در سطح آرد پاشيدهاي، كمي پهنتر از قالب باز كنيد و داخل قالب بيندازيد و خوب بفشاريد تا كف و ديوارههاي قالب را بپوشاند. كف قالب را با چنگال خوب سوراخ كنيد و به مدت 10 دقيقه بپزيد.
سپس دماي فر را به 175 درجهي سانتيگراد بكاهيد و تارت را از فر(تاون) خارج كنيد.
در اين زمان، پنير خامهاي، شكر، شيرهي خرما، آرد ذرت، تخممرغها و خامه را با هم بزنيد تا يكدست شود. بعد خرماي خردكرده را بيفزائيد و اين مايه را داخل خمير تارت بريزيد و به مدت يك ساعت در فر(تاون) بپزيد. در اين هنگام هستههاي خرما را درآوريد و لاي هر خرما، كمي خمير مارسيپان قرار دهيد و يك بادام درسته را طوري داخل خرما بگذاريد كه نصف بادام از خرما بيرون باشد. اكنون روي كيك را با توتفرنگي و خرما بيارائيد و روي آن مارمالاد گرم بماليد تا براق شود.