ماهنامه آشپزباشی- مریم امیری
طرز تهیه کیک پرتقال و فندق
شکلات و کره را در ظرف مناسبی بریزید و به روش بن ماری (حرارت بخار آب جوش) آب کنید. آنگاه آب گرم را به آن بیفزائید و کنار بگذارید تا خنک شود.
سپس زرده تخممرغها را همراه با نیمی از شکر در ظرف مناسبی بریزید و با همزن برقی بزنید تا کمرنگ و غلیظ شود. حالا شکلات آبکرده، مربای پرتقال و مخلوط الک کرده آرد و پودر فندق را افزوده و مخلوط کنید.
اکنون سفیده تخممرغها را همراه با باقیمانده شکر، با همزن برقی بزنید تا سفید شود و فرم بگیرد. آنگاه سفیدهها را به مایه فراهم کرده بیفزائید و به آرامی مخلوط نمائید. اکنون 4 قالب را به قطر 18 سانتیمتر با کاغذ روغنی بپوشانید و مایه کیک را در این قالبها بریزید.
اینک کیکها را به مدت تقریبی 25 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید. همینکه کیکها خنک شدند، رویشان کرم گاناش بمالید و کیکها را روی هم بگذارید.
اینک رو و اطراف کیک را نیز با کرم گاناش بپوشانید و در صورت دلخواه با گلهائی از ویفر پیپر (wafer paper) بیارائید.
روش تهیه گاناش شکلات سفید: خامه را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا گرم شود. آنگاه شکلات را بیفزائید و مخلوط کنید.