آشپزباشی- لیلا آیانی صفت
طرز تهیه كلوچههای دارچینی
پودر مایه خمیر، 1 قاشق سوپخوری از شكر و آب را در كاسهای بریزید، روی آن را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود و حبابهائی روی آن ظاهر گردد.
آنگاه آرد و نمك را در كاسه دیگری بریزید، كره را به آن بیفزائید و با نوك انگشتان مواد را مخلوط كنید تا به شكل خرده نان درآید.
سپس در مركز این مواد، حفرهای ایجاد كنید و مایه خمیر عمل آمده، باقیمانده شكر، شیر ولرم، تخممرغ و پوست لیمو را به آن بیفزائید و مخلوط كنید تا خمیر نرمی حاصل شود.
حالا خمیر را روی سطح آردپاشی شده ورز دهید تا بافت آن صاف و یكدست شود. خمیر را درون كاسه چربكردهای بگذارید، روی آن را بپوشانید و در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود.
اینك هر بار یك قاشق سوپخوری از مواد رویه درون قالب مافین بریزید و مقداری گردو بپاشید. بعد، حجم خمیر را با فشار دست بخوابانید و روی سطح آردپاشی شده با وردنه به اندازه 30×45 سانتیمتر باز كنید و مخلوط مواد میانی را روی خمیر پهن كنید.
اكنون خمیر را از طول رول كنید و آن را به عرض 5/2 سانتیمتر برش دهید و هر تكه را در قالبهای مافین قرار دهید. حالا روی قالب را با نایلون محافظ بپوشانید و در جای گرم قرار دهید تا حجم خمیرها دوبرابر شود.
بعد قالب را در فر (تاون) گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد، به مدت تقریبی 25-30 دقیقه قرار دهید تا نانها بپزد و طلائی رنگ شود. پس از 3-5 دقیقه، نانها را از قالب جدا كنید و روی پنجره سیمی بگذارید تا خنك شود.
روش تهیه مواد رویه: شكر، كره و آب را در ظرفی بریزید و با هم مخلوط كنید و روی حرارت قرار دهید تا شكر حل شود و مایع كمی بجوشد.
روش تهیه مواد میانی: گردو، شكر، دارچین و كشمش را با هم مخلوط كنید.