آشپزباشی- افسانه ظروفی
طرز تهیه کیک به شكل قوری
دو قالب نیمكره به گنجایش تقریبی 2 لیتر را چرب كنید و آرد بپاشید.
آنگاه قالبها را تكان دهید تا آرد اضافیاش خارج شود.
سپس كره، شكر و پوست پرتقال را با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود. حالا تخممرغها را یكی یكی بیفزائید و مخلوط كنید.
اكنون آرد و بیكینگپودر را به مایه اضافه نمائید و این مخلوط را در دو قالب بریزید و به مدت تقریبی یك ساعت در فر گرم شده با دمای 160 درجه سانتیگراد، یا تا زمانی كه كیك بپزد و طلائی رنگ شود قرار دهید.
همین كه كیك خنك شد، رویش را با چاقوی تیزی صاف كنید و كیكها را از قالب درآورید. اینك بین دو لایه كیك قدری مارمالاد بمالید و آنها را روی هم بگذارید تا به شكل توپ درآید.
سپس رو و اطراف آن مارمالاد بمالید و خمیر مارسیپان را كه به ضخامت تقریبی 3 میلیمتر باز كردهاید، روی آن پهن كنید.
حال روی خمیر مارسیپان نیز مارمالاد بمالید و این بار خمیر فوندانت را كه روی سطح پودر قند پاشیده، به ضخامت 3 میلیمتر باز كردهاید روی مارسیپان پهن كنید. اضافیهای خمیر را بگیرید و لبههایش را صاف و مرتب نمائید.
آنگاه قدری از خمیر فوندانت را به رنگ قرمز درآورید و با برشگری به قطر 9 سانتیمتر دایرهای از آن ببرید. سپس برای تزئین قوری از طرح دلخواهتان بهره بگیرید و با ماسوره ساده به قطر نیم سانتیمتر خالهائی از خمیر قرمز بسازید.
حالا لوله و دسته قوری را مطابق شكل از خمیر فوندانت سفید فراهم كنید و بگذارید قدری خشك شود.
اینك آنها را به كمك خلال چوبی در محل مناسب نصب كنید. دایره قرمز رنگ 9 سانتیمتری را در محل در قوری بگذارید و دایرهای به قطر 4 سانتیمتر از فوندانت شكلاتی بسازید و روی دایره قرمز رنگ بگذارید.
اكنون دراژه را به جای دستگیره در قوری بچسبانید.
حلقهای به قطر تقریبی 11 سانتیمتر را روی تكهای كاغذ روغنی بگذارید و شكلات شیری را در آن بریزید.
صبر كنید تا شكلات كاملاً سفت شود. حالا قوری را روی این شكلات بچسبانید و برای این كار از قدری شكلات استفاده كنید.
سپس طرح مورد نظر و خالهای قرمز را روی قوری بچسبانید و آن را روی دیس زیبائی بگذارید.