ماهنامه آشپزباشی – افسانه ظروفی
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد و یا شماره 4 گرم كنید و كف قالبی به قطر 20 سانتیمتر را با كاغذ روغنی بپوشانید. زردههای تخممرغ را از سفیدههای تخممرغ جدا كنید و دقت نمائید حتی ذرهای از زرده تخممرغ وارد سفیده آن نشود.
آنگاه زردههای تخممرغ، سهچهارم از شكر، آبجوش و وانیلین را در كاسه كوچك و گودی بریزید و با همزن برقی بزنید تا كمرنگ و غلیظ شود.
سفیدههای تخممرغ را در كاسه بزرگتری كه بهتر است فلزی یا شیشهای باشد، بریزید و با سرعت زیاد همزن برقی بزنید تا سفید شود و فرم بگیرد و باقیمانده شكر را كمكم به آن بیفزائید.
حالا زردههای تخممرغ را به سفیدههای زده شده بیفزائید و به آرامی با هم مخلوط كنید. برای اینكار از لیسك پلاستیكی بهره بگیرید و دقت نمائید كه همزدن به شكل دورانی و از پائین به بالا و بلعكس باشد كه حجم مایه از بین نرود و سفیده تخممرغ به اصطلاح آب نیندازد.
سپس آرد را در دو یا سه نوبت به آن بیفزائید و به آرامی مخلوط كنید. اكنون مایه فراهم كرده را در قالب بریزید و به مدت تقریبی 40 دقیقه یا تا زمانیكه كیك طلائی رنگ شود، بپزید.
حال كیك را از فر درآورید و روی پنجره سیمی بگذارید تا كاملاً خنك شود. قبل از خنك شدن كامل كیك، آن را از قالب خارج نكنید. بهتر است كیك را یكشب در قالب نگه دارید و روز بعد آن را با خامه و میوه بیارائید.
یادآوری 1: قالب كیك اسفنجی را چرب نكنید و فقط كف آن را با كاغذ روغنی بپوشانید.
یادآوری 2 : هنگام پختن كیك در فر، در فر را به هیچوجه باز نكنید زیرا كیك پفش را از دست خواهد داد.
یادآوری 3: كیك اسفنجی را تا قبل از خنك شدن كامل، برش ندهید زیرا چنانچه كیك گرم باشد و آن را ببرید بافتش خمیری و چسبنده میشود.
یادآوری 4: برای اطمینان از پخت كافی كیك، پس از طی زمان تعیین شده در دستورالعمل، روی آن به آرامی ضربه بزنید و چنانچه جای انگشتانتان روی كیك باقی نماند، پخت كیك كافی است.
یادآوری5: برای تهیه كیك اسفنجی از شكر ریز استفاده كنید و پودر شكر را جایگزین شكر نكنید مگر آنكه فرمول ساخت كیك به گونه دیگری باشد.
یادآوری 6: در اندازهگیری مواد دقت لازم داشته باشید و برای اینكار از ترازوی دقیق بهره بگیرید. ترازوی آشپزخانه برای این كار مناسب نیست.
یادآوری 7: از تخممرغهای 60 گرمی در شیرینیپزی استفاده كنید.