آشپزباشی - افسانه ظروفی
فر را با دمای 160 درجه سانتیگراد گرم کنید و قالب کمربندی را به قطر 23 سانتیمتر چرب نمائید و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید.
آنگاه گردو، آرد و بیکینگپودر را در کاسه دستگاه غذاساز بریزید و دستگاه را روشن کنید تا گردو آسیاب شود.
سپس کره و شکر قهوهای را همراه با وانیل با همزن برقی بزنید تا صاف و یکدست شود و بعد زرده تخممرغها را یکی یکی بیفزائید و مخلوط کنید.
حالا ادویهها را نیز به این مایه افزوده و مخلوط سازید.
اکنون سفیده تخممرغها را در کاسه مناسب و تمیزی که کاملا خشک باشد، بریزید و نمک و کرم تارتار را به آن بیفزائید.
آنگاه سفیدهها را با همزن برقی بزنید تا سفید شوند و فرم بگیرند.
سپس شکر را کم کم به آن بیفزائید و همچنان همزن را روشن نگاه دارید.
اینک مواد خشک را به مخلوط کره و شکر قهوهای بیفزائید و بعد سفیدههای همزده را در سه نوبت به این مایه افزوده و با لیسک به آرامی مخلوط نمائید.
حالا مایه فراهم کرده کیک را در قالب بریزید و کیک را به مدت تقریبی 45 دقیقه در فر بپزید.
کیک را روی پنجره سیمی خنک کنید و با خامه فرم گرفته بپوشانید.
سپس کیک را با هلوی کاراملی بیارائید و برای پذیرائی در ظرف زیبا و مناسبی قرار دهید.
روش تهیه هلوی کاراملی
کره را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب شود.
آنگاه شکر را بیفزائید و صبر کنید تا شکر نیز آب شود.
سپس هلو را درون این مخلوط بریزید و 2-3 دقیقه روی حرارت نگه دارید تا سیروپ هلو کاراملی و غلیظ شود.
همینکه هلو خنک شد، آن را به مصرف برسانید.