آشپزباشی – ليلا آيانی صفت
مایهخمیر، شكر، شیر و آرد (75 گرم) را در كاسهای بریزید و مخلوط كنید، روی آن را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا مایه خمیر، فعال شود.
آنگاه كره را در كاسهای بریزید، شكر اضافی و وانیلین را بیفزائید و در حدود 3 دقیقه با همزن برقی بزنید تا به شكل كرم درآید. سپس تخممرغها را دانهدانه بیفزائید و كاملاً مخلوط كنید.
اكنون این مایه را با پیشخمیر (استارتر) مخلوطكنید و آرد و نمك را نیز اضافه نمائید تا به شكل خمیر درآید. حالا خمیر را كمی ورز دهید تا صاف و یكدست شود.
بعد آن را در كاسه چربكردهای بگذارید، رویش را بپوشانید و در جای گرم نگهدارید تا حجم خمیر دو برابر شود. آنگاه خمیر را به شكل مستطیل، به ضخامت 1 سانتیمتر باز كنید و مربا را با فاصله 1 سانتیمتر از لبهها روی آن بمالید و خلال بادام بپاشید.
حالا خمیر را از طول رول كنید و در قالب چربكرده میان تهی به قطر 21 سانتیمتر قرار دهید. روی قالب را بپوشانید و دوباره به مدت تقریبی نیمساعت استراحت دهید.
اینك روی خمیر را با زرده تخممرغ زرین سازید، پرك بادام بپاشید و در فر(تاون) گرمشده با دمای 200 درجه سانتیگراد، به مدت 10 دقیقه قرار دهید.
بعد از این مدت، دما را به 180 درجه كاهش دهید و 45 دقیقه صبر كنید تا نان بپزد و طلائی رنگ شود. نان كه خنك شد، روی آن پودر قند بپاشید.