تحریریه ماهنامه آشپزباشی – لیلا آیانی صفت
مایه خمیر، شكر و نیمی از شیر ولرم را در كاسه كوچكی بریزید و مخلوط كنید. آنگاه رویش را بپوشانید و 10دقیقه كنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود.
سپس آرد و نمك را در كاسه بزرگتری بریزید، كره را بیفزائید و با نوك انگشتان با آرد مخلوط كنید تا به شكل خردهنان درآید. حالا باقیماندهی شیر، تخممرغ و مایه خمیر عمل آمده را بیفزائید و مخلوط كنید تا خمیر مناسبی به دست آید.
اكنون خمیر را روی سطح آرد پاشیده، خوب ورز دهید تا كاملاً صاف و یكدست شود. بعد آن را در كاسه چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و در محیط آشپزخانه نگه دارید تا حجمش دو برابر شود.
اینك خمیر را روی سطح آرد پاشیده به اندازهی 25×35 سانتیمتر، باز كنید. آنگاه كره و شكر قهوهای را با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود. حالا آن را روی خمیر بمالید و مراقب باشید كه به حدود 2 سانتیمتر، از لبههای خمیر كره مالیده نشود.
سپس زنجفیل، فندق، مربای پوست پرتقال و گلسهچری را نیز روی كرم بریزید و خمیر را از طرف طول رول كنید و با چاقوی تیز خمیر را به عرض 5 سانتیمتر ببرید. اكنون خمیرهای برش خورده را به شكل دایره و كنار هم، در سینی چربكرده بچینید.
روی سینی را بپوشانید و حدود نیم ساعت در دمای محیط نگه دارید تا حجم خمیرها دو برابر شود. اینك سینی را در فرم گرم كرده با دمای 200 درجه سانتیگراد قرار دهید و به مدت تقریبی 25-30 دقیقه نان را بپزید.
همینكه روی نانها طلائیرنگ شد، آنها را روی پنجره سیمی بچینید تا كاملا خنك شوند. سپس نان را با مواد رویه بیارائید.
روش تهیه مواد رویه: آب لیموترش را كمكم به پودر شكر بیفزائید تا كرم صاف و روانی به دست آید.
یادآوری: اگر گلسهچری در دسترس نبود میتوانید از مربای آلبالو بدون شربت استفاده كنید.