تحریریه ماهنامه آشپزباشی – لیلا آیانی صفت
مایه خمیر، یك قاشق چایخوری از شكر و شیر ولرم را در كاسه كوچكی بریزید و مخلوط كنید. روی آن را بپوشانید و 10 دقیقه، در جای گرم نگه دارید تا مایه خمیر فعال شود و حبابهائی روی آن بوجود آید.
آنگاه آرد را در كاسه دیگری بریزید و روغن، باقیماندهی شكر، زردههای تخممرغ و زنجفیل را به آن بیفزائید و مخلوط كنید. اكنون آب را كمكم اضافه كنید و خوب هم بزنید تا خمیر نرمی به دست آید.
حالا خمیر را در كاسهچربكردهای قرار دهید و كنار بگذارید تا حجم آن دو برابر شود. سپس خمیر را روی سطح آرد پاشیده، 5-6 دقیقه ورز دهید تا صاف و یكدست شود. حالا خمیر را شش قسمت كنید و هر قسمت را به شكل توپ درآورید و با فاصله در سینی چربكرده بچینید.
اكنون روی سینی را بپوشانید و در حدود یك ساعت كنار بگذارید تا حجم خمیرها دو برابر شود، آنگاه خمیر را روی سطح آرد پاشیده با وردنه به شكل بیضی درآورید و آنها را با فاصله از یكدیگر، در سینی چربكرده بچینید.
اینك روی خمیرها مهر بزنید و مواد رویه را به كمك قلممو روی نانها بمالید و كنجد بپاشید. سینی را در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید و به مدت تقریبی 25-35 دقیقه، نانها را بپزید.
حالا سینی را از فر درآورید و همینكه نانها خنك شدند، رویشان مخلوط شیر (اضافی) و كره بمالید تا براق شوند و نرم بمانند.
یادآوری: برای تازه ماندن نانها، آنها را دو به دو پشت بهم بچسبانید و در كیسه نایلونی قرار دهید.