آشپزباشی- لیلا آیانیصفت
مایهخمیر، یك قاشق چایخوری از شكر و آب را در كاسهی كوچكی بریزید و روی آن را بپوشانید تا مایهخمیر فعال شود.
آنگاه شیر، كره و یكقاشقسوپخوری از شكر را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا كره، آب شود.
بعد از روی حرارت بردارید و كنار بگذارید. زردههای تخممرغ و وانیلین را نیز بیفزائید. نمك و سه پیمانه از آرد را در كاسهی بزرگی بریزید و مخلوط سازید، وسط مواد را گود كنید.
سپس مخلوط شیر و مایهخمیر عمل آمده را به آرد بیفزائید. در صورت نیاز بقیهی آرد را نیز اضافه كنید تا خمیری نرم به دست آید. حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده شده ورز دهید تا كاملاً صاف و یكدست شود.
بعد آن را در كاسهی چربكردهای بگذارید، رویش را بپوشانید و در حدود 1 ساعت در جای گرم نگهدارید. اكنون دوباره خمیر را كمی ورز دهید و به اندازهی 20×75 سانتیمتر باز كنید.
اینك با مواد میانی و بقیهی شكر، تمام سطح خمیر را بپوشانید و از طول رول كنید؛ دو سر این رول را به هم بتابانید و در دو طرف حلقهی خمیر بچسبانید تا به شكل پرتزل درآید.
سپس خمیر را در سینی چربكرده قرار دهید، دوباره روی خمیر را بپوشانید و در حدود 30 دقیقه در جای گرم قرار دهید.
حالا سینی را در فر گرم شده با دمای 180 درجهی سانتیگراد، به مدت تقریبی40 – 45 دقیقه قرار دهید تا نان بپزد و طلائی رنگ شود. پس از خنك شدن كامل نان، مایهی رویه را گرم گرم روی نان بریزید و بادام را بپاشید.
روش تهیهی مواد میانی
همهی مواد را با یكدیگر مخلوط كنید.
روش تهیهی مواد رویه
پودر شكر، شیر و وانیلین را در كاسهی كوچكی بریزید و روی بخار آب جوش بگذارید تا تمام مواد یكدست و روان شود.