تحریریه ماهنامه آشپزباشی- افسانه ظروفی
مایه خمیر، آب ولرم و یك قاشق چایخوری از شكر را در كاسه كوچكی بریزید، رویش را بپوشانید و 10 دقیقه كنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود و حبابهائی روی آن بوجود آید. آنگاه باقیمانده شكر، شیر، نمك، تخم مرغها، كره، مایه خمیر ورآمده و 2پیمانه از آرد را در كاسه مناسبی بریزید و با قاشق چوبی مخلوط نمائید.
سپس باقیمانده آرد را كم كم به آن بیفزائید و هم بزنید تا جائیكه خمیر نرم و مناسبی حاصل شود. حالا خمیر فراهم كرده را ورز دهید تا صاف و یكدست شود و آن را در كاسه چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و در دمای محیط نگه دارید تا حجمش دو برابر شود.
اكنون خمیر را روی سطح آرد پاشیده، به ضخامت تقریبی یك و نیم سانتیمتر، باز كنید و با قالب مخصوص دونات، قالب بزنید. اینك با هوله تمیزی روی دوناتهای قالب زده را بپوشانید و بگذارید حجمشان دو برابر شود.
حالا روغن را در ظرف مناسبی بریزید و روی اجاق داغ كنید و دوناتها را در آن برشته نمائید. آنگاه دوناتها را روی هوله كاغذی آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود. اكنون روی دونات مخلوط پودر شكر و دارچین بپاشید و برای پذیرائی، در ظرف مناسب و زیبائی قرار دهید.
یادآوری: میتوانید دونات را با آیسینگ و انواع ترافل، خردههای شكلات و آجیل نیز بیارائید. از این رو برای تهیه آیسینگ، 80 گرم كره بینمك را آب كنید و در حدود 300 گرم پودر شكر الك كرده را به آن بیفزائید. سپس قدری اسانس وانیل درون آیسینگ بریزید و چنانچه آیسینگ سفت بود، قدری آب گرم به آن اضافه نمائید تا آیسینگ روان و مناسبی به دست آید.