آشپزباشی- لیلا آیانیصفت
مایهخمیر، یك قاشق چایخوری از شكر و آب را با هم مخلوط كنید. روی آن را بپوشانید و حدود 5 دقیقه در جای گرم نگه دارید تا مایهخمیر فعال شود.
آنگاه شیر، بقیهی شكر و كره را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا كره، آب شود.
حالا نمك و دو و یكدوم پیمانه از آرد را در كاسهی بزرگی بریزید و وسط آن را گود كنید.
مایهخمیر عمل آمده، مخلوط شیر و تخممرغ را بیفزائید و كمكم بقیهی آرد را اضافه كنید تا مواد، خمیر شود.
حالا خمیر را در سطح آرد پاشیده، حدود ده دقیقه ورز دهید تا كاملاً صاف و یكدست شود.
بعد آن را در كاسهی چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و حدود 1 ساعت در جای گرم نگهدارید تا حجمش افزایش یابد.
سپس خمیر را دو قسمت كنید؛ یك قسمت را در سینی چربكرده به اندازهی 25× 35 سانتیمتر پهن كنید تا كف سینی و دیوارهها را بپوشاند.
اكنون مارمالاد و آبلیمو را با هم مخلوط كنید و روی خمیر بمالید و با سیبهای خردكرده، تمام سطح خمیر را پر كنید.
قسمت دیگر خمیر را باز كنید و درون سینی روی سیبها بیندازید و صاف كنید.
حالا با مواد رویه، تمام سطح خمیر را بپوشانید و دوباره حدود 1 ساعت، سینی را در جای گرم نگه دارید.
اینك سینی را در فر گرم شده با دمای 180 درجهی سانتیگراد، به مدت تقریبی 45-50 دقیقه قرار دهید تا نان بپزد و طلائیرنگ شود.
بعد از خنكشدن كامل، آن را برش دهید.
روش تهیهی مواد رویه
شكر، آرد، دارچین و كرهی خردكرده را با هم مخلوط كنید؛ طوری كه به شكل خرده نان درآید.
بعد گردوی خردكرده را نیز با مواد مخلوط سازید.