آشپزباشی - افسانه ظروفی
آرد، نمک و ادویه را چند دقیقه در فر یا مایکرویو گرم کنید. آنگاه مایه خمیر و شکر را به آن بیفزائید و شیر را کم کم اضافه نمائید تا خمیر مناسبی حاصل شد.
خمیر را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا کاملا یکنواخت شود و بعد آن را در کاسه مناسبی قرار دهید و رویش را با سلفون چربکرده بپوشانید.
خمیر را در حدود یک ساعت و یا تا زمانیکه حجمش افزایش پیدا کند، در جای گرم نگه دارید. حالا خمیر را دوباره ورز دهید و روی سطح آرد پاشیده به ضخامت تقریبی 4 میلیمتر باز کنید.
اکنون روی خمیر را با نیمی از کره بپوشانید و نیمی از شکر و کشمش را رویش بپاشید.
سپس خمیر را سه لا تا بزنید و آن را 90 درجه بچرخانید و دوباره با وردنه باز کنید. آنگاه باقیمانده کره را رویش بمالید و باقیمانده شکر و کشمش را رویش بپاشید.
دوباره خمیر را سه لا تا بزنید و این بار به ضخامت 5/2 سانتیمتر باز کنید. اندازه خمیر میباید 20×25 سانتیمتر باشد!
اینک خمیر را در قالب چربکرده مستطیل شکل به اندازه 20×25 سانتیمتر قرار دهید، رویش را با سلفون چربکرده بپوشانید و در حدود 35-40 دقیقه در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود.
حالا روی خمیر را به شکل لوزی برش دهید و 2 قاشق سوپخوری شکر را در 2 قاشق سوپخوری آب گرم حل کنید و روی خمیر بمالید.
اکنون نان چای را به مدت تقریبی 25-30 دقیقه یا تا زمانیکه طلائی رنگ شود، در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.