تحریریه ماهنامه آشپزباشی- لیلا آیاتی صفت
مایه خمیر، آب ولرم و یك قاشق چایخوری از شكر را در كاسه كوچكی بریزید، رویش را بپوشانید و 10 دقیقه كنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه كره، آب پرتقال، پوست پرتقال، نمك و باقیمانده شكر را در كاسه مناسبی بریزید و مایه خمیر ورآمده را به آن بیفزائید.
حالا آرد را كمكم افزوده و هم بزنید تا خمیر مناسبی حاصل شود. سپس خمیر را روی سطح آرد پاشیده، ورز دهید تا صاف و یكدست شود. اكنون خمیر را به شكل توپ درآورید و در كاسه چربكرده بگذارید. رویش را بپوشانید و كنار بگذارید تا حجم خمیر دو برابر شود.
اینك خمیر را روی سطح آرد پاشیده، به شكل مستطیل باز كنید و مواد میانی را رویش بریزید و صاف كنید. آنگاه خمیر را از درازا رول كنید و به عرض 2-5/2 سانتیمتر برش دهید و با فاصله در سینی چربكرده بچینید.
روی سینی را بپوشانید و 45 دقیقه دیگر، خمیر را در دمای محیط نگه دارید تا حجمش دوبرابر شود. سپس مخلوط زرده تخممرغ و خامه را روی خمیرها بمالید و پرك بادام بپاشید. اكنون سینی را در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید و به مدت تقریبی 30-40 دقیقه، نان را بپزید.
همینكه نان خنك شد، در صورت دلخواه رویشان قدری پودر شكر بپاشید و برای پذیرائی، در ظرف زیبا و مناسبی بچینید.
روش تهیه مواد میانی: شكر، آب پرتقال و آرد را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط كنید تا صاف و یكدست شود. سپس آن را روی حرارت قرار دهید و پیوسته هم بزنید تا كرم صاف و غلیظی حاصل شود.