آشپزباشی- اعظم گلزارمنش
كره را دو قسمت كنید و هر قسمت را روی فویل بگذارید و به شكل مكعب 15 سانتیمتری درآورید.
آنگاه مایه خمیر، یكچهارم پیمانه از شیر و دو قاشق چایخوری از آرد را در كاسهی كوچكی بریزید، رویش را بپوشانید و 10 دقیقه در جای گرم بگذارید تا مایه خمیر فعال شود.
سپس باقیماندهی آرد را در كاسهی بزرگی بریزید، باقیماندهی شیر، فندق، شكر، كرهی خرد كرده، تخممرغ و مایه خمیر عمل آمده را به آن بیفزائید و مخلوط كنید تا خمیر مناسبی به دست آید.
حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا صاف و یكدست شود و آن را در كاسهی چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و یك ساعت در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود.
آنگاه خمیر را از كاسه درآورید و روی سطح آرد پاشیده، ورز دهید. اكنون روی خمیر را بپوشانید و 30 دقیقهی دیگر، كنار بگذارید تا حجمش دوبرابر شود.
اكنون خمیر را به اندازهی 20×50 سانتیمتر باز كنید و یكی از تكههای كره – كه دونیم كردهاید و روی فویل گذاشتهاید - را وسط خمیر بگذارید و یك طرف آن را روی كره تا بزنید.
سپس تكهی دیگر كره را روی خمیر تاخورده، كاملاً بالای كرهی زیرین بگذارید و طرف دیگر خمیر را روی آن تا بزنید.
اینك لبههای خمیر را به كمك وردنه به هم بچسبانید و 30 دقیقه، در یخچال بگذارید.
حال دوباره خمیر را به اندازهی 20×50 سانتیمتر، باز كنید و سه لا تا بزنید و دوباره به اندازهی 20×50 سانتیمتر باز كنید و سه لا تا بزنید.
خمیر را 30دقیقه در یخچال نگه دارید و دو دفعهی دیگر خمیر را تا بزنید و هر بار 30 دقیقه در یخچال نگه دارید.
اكنون خمیر را به اندازهی 20×50 سانتیمتر باز كنید، لبههای آن را به كمك چاقوی تیزی بگیرید، خمیر را به 8 قسمت مساوی ببرید و وسط هر خمیر 2 قاشق چایخوری نوتلا بگذارید.
اینك خمیر را از یك گوشه رول كنید و در سینی چربكردهی شیرینیپزی بچینید، رویش را بپوشانید و 15 دقیقه، در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود.
حالا روی خمیرها از مخلوط مواد رویه بمالید و به مدت 5 دقیقه در فر گرمشده با دمای 200 درجهی سانتیگراد قرار دهید.
سپس دمای فر را به 180 درجهی سانتیگراد، كاهش دهید و 10 دقیقهی دیگر آن را بپزید.
همینكه كراسان پخت و قدری طلائیرنگ شد، از فر درآورید و رویش پودر شكر بپاشید و گرم میل كنید.
روش تهیهی مواد رویه
زردهی تخممرغ و آب را در كاسهی كوچكی بریزید و مخلوط كنید.