تحریریه ماهنامه آشپزباشی – سحرسامانی
پودر مایه خمیر، یكسوم پیمانه از آب ولرم و شكر را در كاسه كوچكی بریزید، رویش را بپوشانید و 10 دقیقه كنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه دو پیمانه از آرد، نمك، مایه خمیر ورآمده و كره را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط كنید.
سپس باقیمانده آرد و آب را كم كم بیفزائید تا خمیر مناسبی بدست آید. حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده، 6-8 دقیقه ورز دهید تا صاف و یكدست شود و بعد آن را در كاسه چربكرده قرار دهید، رویش را با سلیفون چربكرده بپوشانید و یك شب در یخچال نگه دارید.
اكنون خمیر را سه قسمت كنید، به یك قسمت پوره اسفناج و به قسمت دیگر رب گوجهفرنگی بیفزائید و تكه آخر خمیر را ساده نگه دارید.
اینك هر سه خمیر فراهم كرده را جدا جدا روی سطح آرد پاشیده، به اندازه تقریبی 20×25 سانتیمتر باز كنید و به ترتیب، خمیر دارای اسفناج را روی خمیر گوجهفرنگی و خمیر ساده را روی خمیر دارای اسفناج قرار دهید.
اكنون دوباره روی خمیرها وردنه بكشید تا به اندازه تقریبی 25×30 سانتیمتر درآید. حالا خمیر را از طول رول كنید و در سینی چربكرده بگذارید.
روی خمیر را بپوشانید و نیم ساعت كنار بگذارید تا حجمش دو برابر شود. سپس با چاقوی تیز، 3برش سطحی اریب روی خمیر ایجاد كنید و مخلوط یك عدد سفیده تخممرغ و یك قاشق چایخوری آب، رویش بمالید.
آنگاه سینی را در فر گرم كرده با دمای 180درجه سانتیگراد قرار دهید و نان را به مدت تقریبی 35-40 دقیقه بپزید.
یادآوری1: اسفناج و آب سرد را در كاسه دستگاه غذاساز بریزید و دستگاه را روشن كنید تا پوره یكدستی حاصل شود.
یادآوری2: پس از اضافه كردن پوره اسفناج یا رب گوجهفرنگی به هر یك از خمیرها اگر لازم بود مقداری آرد اضافی به آنها بیفزائید تا خمیر، صاف و یكدست شود.