تحریریه ماهنامه آشپزباشی- سحر سامانی
آرد و نمك را در كاسه مناسبی الك كنید و كنار بگذارید. آنگاه مایه خمیر، 1 قاشق چایخوری از شكر و شیر را در كاسه كوچكی بریزید، رویش را بپوشانید و 10 دقیقه كنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود.
سپس تخممرغ، باقیمانده شكر، كره و مایه خمیر عمل آمده را درون آرد بریزید و مخلوط كنید تا خمیر مناسبی حاصل شود. حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده، ورز دهید تا صاف و یكدست شود.
اكنون خمیر را به شكل توپ درآورید و آن را در كاسه چربكرده بگذارید. رویش را بپوشانید و به مدت تقریبی یك ونیم ساعت كنار بگذارید تا حجم خمیر دوبرابر شود.
اینك خمیر را به 8 قسمت مساوی تقسیم كنید و هر تكه خمیر را اندكی تخت كنید. حالا وسط هر یك از خمیرها، 1 قاشق سوپخوری از مواد میانی بگذارید و خمیر را به شكل توپ جمع كنید.
آنگاه خمیرهای پركرده را در قالبهای چربكرده بریوش بگذارید و قالبها را در سینی شیرینی پزی بچینید. سپس روی سینی را بپوشانید و به مدت تقریبی 30 دقیقه كنار بگذارید تا حجم خمیر افزایش یابد.
اكنون روی خمیرها مخلوط شیرو زرده تخممرغ بمالید و خلال بادام را به جای دم سیب و تخمه كدو را به جای برگ سیب روی خمیر بگذارید. حالا سینی را در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید و نانها را به مدت تقریبی 20-25 دقیقه، بپزید.
روش تهیه مواد میانی: سیب، آبلیمو و شكر را در ظرف مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید تا سیب نرم شود و بپزد. آنگاه دارچین را به سیب بیفزائید و سیب را از روی اجاق بردارید. حالا كشمش را 5 دقیقه درآب گرم بخیسانید و در صافی بریزید. سپس آن را به سیب بیفزائید و مخلوط كنید. همینكه مواد میانی خنك شد، آن را مصرف كنید.
یادآوری: ظرف مناسبی را از آب جوش پر كنید و در هنگام پخت درون فر بگذارید.