تحریریه ماهنامه آشپزباشی- افسانه ظروفی
مایهخمیر، شکر و یک چهارم پیمانه از آب ولرم را در کاسه کوچکی بریزید و مخلوط کنید. آنگاه روی کاسه را بپوشانید و 10 دقیقه کنار بگذارید تا مایهخمیر پف کند و تخمیر شود.
سپس آرد، شیرخشک و نمک را در کاسه بزرگ و مناسبی الک کنید و در مرکز آن حفرهای بسازید.
حالا مایه خمیر عمل آمده ، روغن و تخممرغ را درون آرد بریزید و کمکم باقیمانده آب را بیفزائید تا این مواد به شکل خمیر درآید. اکنون خمیر بهدست آمده را روی سطح آردپاشیده ورز دهید تا صاف و یکدست شود و بعد آن را در کاسه چربکرده بگذارید.
رویش را بپوشانید و در حدود یک ساعت در دمای محیط نگه دارید تا حجمش افزایش یابد. در این میان مواد میانی را آماده کنید و بگذارید خنک شود.
آنگاه خمیر را دو قسمت کنید و هر یک را به اندازه 30×40 سانتیمتر باز نمائید.
سپس مایه میانی خنک شده را روی یکی از خمیرها بریزید و در همه جا بطور یکسان پخش کنید. حالا خمیر را رول کنید و آن را در وسط خمیر دیگر قرار دهید.
اینک دو طرف خمیر را به نوارهای یک سانتیمتری برش دهید و دو طرف خمیر را روی رول قرار گرفته در وسط خمیر بیاورید و به شکل حصیری ببافید.
اکنون خمیر بافته شده را به شکل نعل درآورید و روی سینی چربکرده قرار دهید. روی خمیر را بپوشانید و 30 دقیقه در دمای محیط نگه دارید تا حجمش دوبرابر شود.
حالا روی خمیر زرده تخممرغ بمالید و آن را به مدت تقریبی 25-35 دقیقه، در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
روش تهیه مایه میانی: روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید. آنگاه پیاز را بیفزائید و تفت دهید تا طلائی رنگ شود. سپس گوشت، چیلی، نمک و فلفل را بیفزائید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
حالا رب گوجهفرنگی را افزوده و مخلوط کنید و قدری آب درون گوشت بریزید.
در تابه بگذارید و صبر کنید تا گوشت بپزد و آبش کشیده شود. اکنون تابه را از روی حرارت بردارید و بگذارید مایه گوشتی خنک شود.