آشپزباشی- لیلا آیانیصفت
فر را با دمای 220 درجهی سانتیگراد گرم كنید. آرد، بیكینگپودر، نمك و شكر را در كاسهی مناسبی بریزید و مخلوط كنید.
آنگاه كره و مارگارین را بیفزائید و با نوك انگشتان به خورد آرد بدهید تا به صورت خرده نان درآید.
سپس پوست پرتقال و كرنبری را بیفزائید و دوغ را كمكم اضافه كنید تا خمیر مناسبی به دست آید.
حالا خمیررا روی سطح آرد پاشیده، به آرامی ورز دهید و به كمك وردنه، به ضخامت 3/5 سانتیمتر باز كنید.
اكنون با برشگری به قطر تقریبی 6 سانتیمتر، دایرههائی از خمیر ببرید و با فاصله، در سینی بچینید.
حالا رویشان شیر بمالید و به مدت تقریبی 12-15 دقیقه، در فر بپزید. سپس اسكن را روی پنجرهی سیمی خنك كنید.
یادآوری1: میل كردن اسكن همراه با انواع مربا، مارمالاد، كره و خامه، هم گرم و هم سرد بسیار دلچسب و گوارا است.
یادآوری2: چنانچه كرنبری در دسترس نبود به همان اندازه از كشمش پلوئی استفاده كنید.
نكات مهم
نان اسكون، نانی است كه بدون استفاده از مایه خمیر و تخممرغ، در زمانی بسیار كوتاه آماده میشود و میان وعدهی مناسبی است.
چگونگی خمیر كردن اسكونها بسیار حائز اهمیت است. چنانچه مخلوط كردن مواد تشكیل دهنده با قدرت و ورز دادن زیاد همراه باشد، نان كیفیت خود را از دست خواهد داد.
به همین دلیل میباید فقط در حد مخلوط شدن و جمع كردن خمیر مواد را به آرامی و سبكی مخلوط نمائید و بهتر است برای اینكار از پالت فلزی یا چاقو كمك بگیرید و مانند عمل بریدن، چاقو را روی مخلوط مورد نظر به حركت درآورید تا زمانیكه بتوانید مخلوط را جمع كنید و به شكل توپ درآورید.
نكتهی مهم دیگر در تهیهی اسكون، داغ بودن فر است.
پیش از آنكه دست بهكار تهیهی خمیر شوید فر را روشن و گرم كنید تا نان اسكون در مدت زمان كوتاهی بپزد و از كیفیت خوبی برخوردار باشد.