طرز تهیه:
۱. روغن زیتون را در ماهیتابهای بزرگ روی حرارت متوسط گرم کنید. وقتی سطح روغن گرم شد و شروع به جلزو ولز کرد، پیاز، فلفل دلمه قرمز و هالوپینو را اضافه کنید. آنها را بپزید تا نرم شوند یعنی حدود ۵ تا ۷ دقیقه.
۲. سیر، زیره، پاپریکا دودی، فلفل قرمز کاین و نمک را اضافه کنید و ۲ دقیقه دیگر بپزید.
۳. حرارت را به متوسط رو به پایین کاهش دهید و گوجههای کنسروی را همراه با آب آنها اضافه کنید. اگر گوجه کنسروی در دسترس ندارید، گوجهها را در آب پخته و در آب یخ قرار داده، پوست آنها را جدا کرده و در غذا بریزید. به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید گوجهها به ارامی بپزند. گاهی آنها را بهم بزنید. این باعث میشود یک سس غلیظ و خوش طعم ایجاد شود.
۴. وقتی که سس قل خورد، حفرههایی را با قاشق در آن ایجاد کنید تا فضای کافی برای هر تخممرغ ایجاد کنید.
۵. برای اضافه کردن تخممرغ، میتوانید تخممرغ را مستقیما داخل ماهیتابه بیندازید، اما بهتر است آنها را یکی یکی در کاسهای کوچک بیندازید بعد تخممرغ را به آرامی داخل حفره ایجاد شده بریزید. این کار جای تخممرغ را کنترل میکند و کمک میکند تا زرده نشکند.
۶. وقتی همه تخممرغها سر جایشان قرار گرفتند، روی ماهیتابه را با درب بپوشانید و بگذارید تا تخممرغ به آرامی در این سس به مدت ۸ تا ۱۰ بپزد تا زمانی که سفیدهها پخته شده و زردهها به هنگام برش، مقداری روان باشند.
۷. برای سرو باید برای هر نفر، یک عدد تخممرغ را با سس گوجه برای هر نفر ریخت. این غذا را میتوان با نان برشته یا نان معمولی سرو کرد.
نکات مهم:
برای درست کردن این غذا از ماهیتابه آهنی استفاده نکنید، چون غذایی اسیدی است که پس از ریختن با ظرف واکنش نشان میدهد. در کل استفاده از ماهیتابه فلزی برای غذاهای اسیدی مثل مرکبات و گوجه باعث وارد شدن فلزات داخل غذا میشود بنابراین بهتر است از ماهیتابهای که دارای پوششی نچسب است استفاده کنید.
برای درست کردن این غذا ابتدا همه سبزیجات را خرد و آماده کنید سپس اقدام به درست کردن غذا کنید. برای راحتی بیشتر میتوانید از رنده نایسر دایسر استفاده کنید.