روشتهیه
گوشت را با پیاز همراه با جعفری، ریحان، 2 قاشق گلپر، نمک، فلفل، زردچوبه، رنده پوست لیمو و ریحان بنفش خشک مخلوط کرده و به صورت شامیهای کوچک سرخ کنید و کنار بگذارید. آب را جوش بیاورید، روی گوجهها را با چاقو بهعللاوه (+) بزنید و در آب جوش بیندازید و پوست گوجهها را گرفته و درشت خرد کنید. در یک ماهیتابه کمی روغن و کمی زردچوبه ریخته و یک قاشق رب را سرخ کنید و گوجهفرنگیها را افزوده و دو لیوان آب بریزید و نمک و فلفل و گلپر اضافه کنید تا گوجهها بپزد و سس غلیظ شود، سپس شامیها را در آن قرار دهید و 15 دقیقه در سس بپزید و هنگام سرو روی آن روغن زیتون ریخته و سرو نمایید.
یادآوری
در شامی رودباری از سبزی «پلنگ مشت» یا «پلنگ مشک» استفاده میشود که در آن محل قابل تهیه است و خیلی خوشبو میباشد، به جای آن از ریحان بنفش خشک و پوست لیمو استفاده کردیم که در دسترس همه است و عطرش تقریباً مشابه عطر و بوی آن میباشد تا همه بتوانند این شامی خوشمزه را تهیه کنند. تفاوت دیگر این شامی با شامیهای شهرهای دیگر روغن زیتون میباشد که با آن سرخ میشود و چون این روغن برای سرخکردن مناسب نیست بعد از سرخشدن و تهیه هنگام سرو روی آن روغن زیتون ریخته میشود.