روشتهیه
ابتدا فر را با دمای 190 درجة سانتیگراد گرم کنید برای درست کردن مواد میوه، هلو یا شلیل را نصف کنید و هستة آنها را در آورید. هر نصفه هلو را ۴ الی ۵ قاچ کنید و آنها را داخل یک کاسة بزرگ بریزید. شاه توت، ۶۵ گرم خاک قند و شکر قهوهای، ۱۰ گرم آرد، دارچین، پوست رنده شده و آبلیمو را به آن اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید. میوهها را بچشید تا میزان شیرینی آنها را بررسی کنید. در صورت لزوم، شکر بیشتری اضافه کنید. مواد ترکیب شده حاوی میوه را داخل ظرف شیرینی پزی به عمق ۵ سانتیمتر بریزید. روی میوهها ۱۵ گرم کره بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه در فر بپزد. میوهها در حال پختن است، روی شیرینی را آماده کنید. در یک کاسه متوسط، ۱۵۰ گرم باقیمانده آرد و ۲۵ گرم شکر، بکینگ پودر و نمک را اضافه کنید. ۸۵ گرم باقیمانده کره را به آن اضافه کنید و با استفاده از مخلوط کن هم بزنید تا به شکل خمیر در آیند. روی خمیر 1 قاشق چایخوری آبلیمو بپاشیده با استفاده از چنگال، قاشق چوبی یا کفگیر پلاستیکی، ۱۲۰ الی ۱۵۰ گرم خامه پرچرب را به خمیر اضافه کنید و آن را به گونهای آهسته هم بزنید تا مواد از هم باز نشود و بتوانید آن را لوله کنید. خمیر را به شکل توپ دربیاورید و روی میز کار کمی آرد بزنید. خمیر را به کمک دست، طوری باز کنید که ۱ سانتیمتر ضخامت داشته باشد و به شکل قالب شیرینی پزی درآید. با استفاده از قالبهای شیرینیپزی یا کارد، خمیر را به شکل نوارهایی با قطر ظرفتان ببرید. (باید ۹ الی ۱۰ نوار داشته باشید.
بعد از ۱۰ دقیقه میوهها را از فر بیرون بیاورید. خمیرهای نواری را روی میوه بگذارید. کیک را دوباره داخل فر بگذارید و اجازه دهید ۳۰ - ۳۵ دقیقه بماند تا روی آن به رنگ طلایی درآید و میوهها در گوشههای ظرف بجوشند.
پیشنهاد آخر
وقتی کیک پخت، خامه زده شدة شیرین درست کنید. ۱۷۵ میلی لیتر خامه پرچرب را داخل یک کاسه متوسط بریزید. با استفاده از مخلوط کن برقی، خامه را آنقدر بزنید تا غلیظ شود. شکر شیرینی پزی و وانیل را به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا پف کند. آن را تا زمان استفاده در یخچال بگذارید. کیک داغ را با قاشق داخل ظرف مناسب بگذارید مقداری از خامه زده شده را با قاشق روی آن بگذارید و مقداری آبمیوه روی کیک بریزید و آن را سرو کنید.
یادآوری
میتوانید به جای هلو و شاهتوت از دیگر میوههای تابستانی مانند آلو، تمشک یا زردآلو استفاده کنید. همچنین میتوانید ادویه جات دیگری همچون فلفل فرنگی شیرین، زنجفیل، جوز هندی یا سرکة غلیظ روی میوهها بپاشید. به جای خامه زده شدة شیرین از وانیل یا بستنی لیمویی استفاده کنید.
برای گرفتن بهترین نتیجه، از میوههای بسیار رسیده استفاده کنید. قبل از ریختن خمیر روی ترکیب میوه، حتماً شیرینی میوه را بچشید. اگر میوه کاملاً رسیده نباشد (یا ترش مزه باشد) باید کمی شکر روی آن بپاشید. در برخی از دستورها از شما خواسته میشود که هلو را به مدت ۱ دقیقه در آب جوش بیندازید تا بتوانید پوست آن را بکنید. هرچند ما فکر نمیکنیم که این کار ضروری باشد. یادتان باشد که پوست شلیل را که نازکتر از پوست هلوست، نباید کند.