روشتهیه
پياز را با مقداري روغن در ظرف بريزيد و روي حرارت بگذاريد تا طلائي رنگ شود. بعد فلفل و زردچوبه را بيفزائيد. كمي كه تفت خورد، آب را اضافه كنيد و برنج و لپهي شسته را به آن بيفزائيد و بگذاريد اين مواد كاملاً بپزد. سپس سبزي را به آش افزوده و حرارت را ملايم نمائيد تا زماني كه آش لعابدار شود. در اين هنگام كوفته ريزهها و نمك را داخل آش بريزيد. پس از ده دقيقه گوجهسبز را نيز بيفزائيد تا پخته شود. بعد از 20 دقيقه آش كاملاً ميپزد. اكنون روي آش را با نعناع داغ تزئين كنيد.
روش تهيهي كوفته ريزه:
گوشت چرخكرده را با پياز رنده شده و نمك و فلفل تركيب نمائيد و با دست خوب ورز دهيد. سپس كوفته ريزههائي به اندازهي فندق تهيه كنيد. تابهاي روي حرارت بگذاريد و آب را در آن بريزيد. هنگامي كه به جوش آمد، كوفتهريزهها را به آب جوش بيفزائيد تا پخته شود.
یادآوری
در برخي مناطق به جاي لپه، نخود و لوبيا استفاده ميشود.
نوع ديگر اين آش، مانند آش رشته تهيه ميشود؛ با اين تفاوت كه به جاي كشك يا سركه، گوجه سبز ريخته ميشود.