آشپزباشی :
روشتهیه
روغن را در تابهای بریزید و روی حرارت قرار دهید. آنگاه پیاز و زیره را بیفزایید و 5 دقیقه تفت دهید تا پیاز نرم شود. اکنون سیر، زنجفیل و فلفل را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید. دانه رازیانه را در هاون پودر کنید و آن را همراه با ادویه گرامماسالا و گشنیز به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید. اکنون سیبزمینی، گل کلم و نخودفرنگی را اضافه و پوره کنید. آبلیمو، نمک و فلفل را نیز بیفزایید و صبر کنید تا خنک شود. اینک خمیر فیلو را با دقت باز نمایید. روی خمیرهای فیلو را روغن بمالید و 2 قاشق چایخوری از مواد داخل آنها بگذارید و خمیر را تا کنید. سمبوسهها را روی سینی فر قرار دهید و تا زمانی که بقیه را آماده کنید، روی آنها حوله مرطوب بیندازید. در پایان روی همه سمبوسهها روغن بمالید و سیاهدانه بپاشید. حالا سمبوسهها را در فر گرم کرده با دمای 180 درجة سانتیگراد به مدت 30 دقیقه بپزید تا طلایی شوند.
درباره سمبوسه
سمبوسه خوراکی است که از خمیر پهنشده درست میشود به همین دلیل نوعی پای محسوب میشود که میانش را با گوشت کوبیده و پیاز و ادویه پر کرده و در روغن برشته کرده باشند. از خوراکیهای معروف ایرانی و بیشتر در جنوب و شرق ایران نظیر هرمزگان و خراسان وبلوچستان پختشده و از آنجا به سایر مناطق برده شدهاست.